Gå til hovedinnhold

Florina vil bli president

Florina (16 år) ble født i en familie som ikke klarte å ta vare på henne. Løsningen ble en SOS-familie.

Florina er den eldste av tre søsken. I flere år levde de under ekstreme forhold, barna var underernærte og understimulert. Foreldrene klarte ikke å gi barna god omsorg, og da familien ble oppsøkt av sosialtjenesten, var det den gang åtte år gamle Florina som passet på og tok ansvar for søsknene.

Barn ble umiddelbart kjørt til sykehuset. Noen dager senere vedtok sosialmyndighetene omsorgsovertakelse, og at barna skulle flytte til en SOS-familie.

I SOS-familien har Florina fått tryggheten og omsorgen hun trenger for å utvikle seg normalt. SOS-moren er den trygge basen som er til stede for henne når hun trenger trøst, oppmuntring eller bare noen å snakke med. Hun blir også fulgt opp av fagfolk som gir støtte både psykososialt og pedagogisk.

 

bilde

Florina har lært nesten alle barna i SOS-familiene å spille sjakk.

Florina har det bra nå og er en veldig sosial jente. Hun jobber godt med skolearbeidet og er aktivt engasjert i påvirkningsarbeidet for barns rettigheter og beskyttelse. Sammen med vennene sine vant hun et Unicef ​​Innvoations Lab-finansiert prosjekt, som jobber med bevisstgjøring rundt de negative konsekvensene av nettmobbing. Florina er også en veldig god sjakkspiller og hun har lært nesten alle barna i SOS-familiene å spille sjakk. 

Hun har mye engasjement, mange ideer og stor gjennomføringskraft. Og selv er hun ikke i tvil om at hun en dag vil kunne klare å bli presidenten i Kosovo.