ABB

ABB har vært involvert i SOS-barneby-prosjekter i Kasakhstan i Asia, Colombia i Sør-Amerika, Swaziland, Latvia, Estland og nå senest i Pristina, Kosovo.

Det viktigste er at vi kan hjelpe, ikke nødvendigvis hvor i verden det skjer. Men det er hyggelig at vi også gjennom denne typen engasjement kan vise at ABB er et globalt selskap.

Helene Günther Merg, informasjonsdirektør i ABB

ABB støtter familieprogrammet i Pristina, Kosovo. Støtten brukes til et babysenter som er for babyer som blir forlatt på sykehuset av enslige mødre. Dette senteret er det eneste alternativet i landet for plassering av barn i alder 0-3 år for korttids og midlertidig plassering.

I Swaziland har ABB bidratt til finansiering av en utvidelse av en SOS-skole i Siteki. Utvidelsen innebærer 6 ekstra klasserom og flere lærere.  I Valmiera i Latvia har ABB støttet SOS-familieprogrammet som har vært i drift i seks år. I 2012 var det 76 familier og 149 barn som deltok i programmet. Programmet har kunne tilby ekstra tjenester takket være støtte fra ABB Norge. Dessuten har ABB støttet barnebyen i Keila, Estland hvor det bor 84 barn.

Gir generasjoner av barn et trygt hjem

Bidragene fra ABB opp gjennom årene gjør at flere generasjoner barn spredd over fire ulike kontinenter får et trygt hjem, en mor, søsken og en framtid. For disse barna betyr hjelpen alt.

Les mer på ABBs nettsider.