Lukk

- Jeg ønsker meg et trygt hus

Murat er 5 år. I en ruin av mur og betong bor han sammen med mammaen og pappaen sin. Når det regner, renner vannet nedover bakken og rett inn i huset. Luften er rå, som i en oversvømt kjeller etter et regnskyll. Fuktige gulvtepper dekker betonggulvet i rommet som er både stue og soverom. Der de har kjøkkenet er gulvet fullt av vannpytter. Huset er ikke isolert. Det går nesten ikke an å forestille seg hvordan Murat har det nå, når gradestokken kryper under null. 

Ingen barn skal ha det sånn som Murat

Murat og familien får støtte og oppfølging fra SOS-barnebyer i en periode, slik at barna skal få et verdig liv. Som SOS-fadder gir du barn som Murat en mulighet til å vokse opp i en varmt og trygt hjem.

Du bidrar også til at barn, som av ulike årsaker ikke kan bo sammen med sin egen familie, får vokse opp i en familie med god omsorg, trygge rammer og tett oppfølging. Mange barn som kommer til en barneby er traumatisert. Å ta godt vare på disse barna er de som jobber i barnebyene godt rustet til. I tillegg til å være en god og omsorgsfull mamma eller pappa er de utdannet til å møte barna på deres premisser og bearbeide de vonde opplevelsene. Og de er der for barna, hele livet.

Fadderbidraget kommer de sårbare barna til gode

83 prosent går til formålet, 16 prosent til å samle inn nye midler og 1 prosent til administrasjon.

Følge fadderbarnet

Som SOS-fadder kan du følge fadderbarnet ditt gjennom hele oppveksten og se at det nytter å hjelpe. Du er med på å gi barn en fremtid og sammen skaper vi varige endringer både for det enkelte barn og samfunnet de er en del av.

Bli SOS-fadder i dag!

Da er du med på å oppfylle barns ønsker

Velg sted

Lukk