Gå til hovedinnhold

Hva er SAMMEN?

SAMMEN skal bidra til at ungdom som har flyktet alene til Norge og norsk ungdom får mulighet til å bli kjent med hverandre. Engasjert ungdom er nøkkelen til å integrere unge flyktninger på en naturlig måte i lokalsamfunnet der de skal bo.

SAMMEN er en inkluderende og ekte arena for å skape samhold, glede, integrering og vennskap på tvers av nasjonaliteter. Basert på interesser og ønsker dannes grupper av ungdommer som skal skape noe sammen. Gruppen bestemmer selv hva som skal være deres SAMMEN prosjekt. Voksne fra kommunen hjelper til å organisere gruppen så mye som trengs, men det er ungdommen selv som står for innholdet og aktivitetene.

SAMMEN prosjekt

Du får være med å forme prosjektet og aktiviteten dere skal jobbe med. Det kan være noe du aldri har prøvd før eller noe du kanskje ønsker å bli enda bedre på. Eller kanskje gruppen har lyst til å bli bedre kjent med tilbudene som allerede finnes i kommunen? Det er opp til dere hva innholdet skal være.

SAMMEN gruppene til nå har hatt stor variasjon i prosjektene. Det har vært alt fra dans, foto, musikk, fotball og gatekunst til aktiviteter som trampolinepark, go-kart, matlaging, trening og hyttetur. Prosjektet gir rom for å være kreative og det handler ikke så mye om hva dere gjør, men et ønske om å bli kjent med noen nye ungdommer, være sosiale og ha det gøy!

Hvordan bli med

Per i dag har vi SAMMEN grupper i 20 kommuner/bydeler. Dersom kommunen/bydelen din er på lista under kan du kontakte SOS-barnebyer og vi kan sette deg i kontakt med personen som har ansvar for gruppen der. Står ikke din kommune på denne listen betyr det at vi per dags dato ikke har et formelt samarbeid her. Tenker du likevel at det kan være behov for en SAMMEN gruppe i din kommune fordi det bor mange unge flyktninger der, kan du gjerne kontakte oss og vi kan forsøke å få til et samarbeid.

Få med deg noen fra skolen din eller et annet miljø som du kjenner. Dette er en fantastisk og meningsfull måte å tilbringe fritiden sin på! Du kan få venner for livet her, både flyktninger og ungdom som er godt etablerte i Norge allerede. Ikke minst bidrar du med noe som vårt samfunn trenger mer enn noensinne; med din tid, din hjertevarme og viljen til å være noe for andre.

SAMMEN finnes på disse stedene

1. ASKER

2. LILLEHAMMER

3. OPPEGÅRD

4. NESODDEN

5. BÆRUM

6. BYDEL Bjerke

7. ARENDAL

8. OS I ØSTERDALEN

9. LEVANGER

10. SALANGEN

11. DRAMMEN

12. LIER

13. AUKRA

14. HORTEN

15. BYDEL Nordstrand

16. BODØ

17. FLEKKEFJORD

18. NESNA

19. BYDEL Groruddalen

20. SKEDSMO 

21. VERDAL

22. STAVANGER

23. FREDRIKSTAD

24. TRONDHEIM

25. LØRENSKOG

 

 

 

Mer informasjon om SAMMEN kan du finne her!

Kontakt prosjektmedarbeider Ragnhild Stadheim for mer informasjon eller dersom du har spørsmål om SAMMEN.