Gå til hovedinnhold

SOS-familier i Damaskus er trygge

Ingen barn eller ansatte i SOS-barnebyer er blitt skadet i de siste kampene i Øst-Ghouta.

21. februar 2018

Forstadsområdet utenfor Damaskus er de siste dagene blitt utsatt for omfattende fly- og artilleriangrep av de syriske regjeringsstyrkene. Antall drepte sivile hadde tirsdag passert 190, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Blant de drepte skal det være over 50 barn, og i tillegg er over 600 mennesker såret.

– SOS-barnebyer er dypt bekymret for den intensiverte kampen i de østlige forstedene i Damaskus, og den ekstreme risikoen for barn og andre uskyldige sivile. Den pågående volden utsetter barn for uakseptable daglige farer og alvorlig langvarig traume, sier Alia Al-Dalli, leder for SOS-barnebyer i Midtøsten og Nord-Afrika.  

– Som et første skritt for å lindre lidelsene, oppfordrer vi alle parter i konflikten om å tillate sikker levering av humanitære forsyninger i beleirede områder i Øst-Ghouta, nær Damaskus, og gjennom Syria. Vi oppfordrer ytterligere partene i konflikten til å sørge for barns sikkerhet og beskyttelse, som de har rett på etter internasjonal lov, samt å få en slutt på angrep som truer skoler og sykehus, sier Alia Al-Dalli.

Til tross for dagens ekstreme utfordringer, rapporterer SOS-barnebyer Syria om at alle barna i vår omsorg og stab er trygge.

Som en forholdsregel, på grunn av intensiteten av kampene i de østlige forstedene i Damaskus, har vi midlertidig stoppet arbeidet ved det midlertidige omsorgssenteret i Jaramana. Det åpnet i november for å støtte sårbare barn og familier. Vi vil gjenoppta aktivitetene så snart som mulig, sier han. 

– Kampene i utkanten av Damaskus har ikke direkte påvirket SOS-familier eller våre andre program, og vi jobber hardt for å sørge for sikkerheten til de som er i vår omsorg, samt våre ansatte. Etter syv års krig er vi dypt takknemlige for alle ansatte i SOS-barnbyer og frivillige som jobber hver dag for å støtte barna og unge i våre programmer i Aleppo, Damaskus og Tartous, sier Alia Al-Dalli.


Se film om vårt arbeid i Syria: