Gå til hovedinnhold

Digitalt Solsikkemateriell

På denne siden har vi samlet alt det digitale barnehagemateriellet, både årets og tidligere års materiell. Her finner du:  

 
Solsikkemateriellet er tredelt:

Grunnmateriell, temabasert materiell, samt appen vår "Solsikkebarna".  Vi ber dere ta vare på materiellet dere får tilsendt, slik at dere etterhvert får en solid verktøykasse å jobbe utifra. Nytt materiell sendes ut automatisk men dere varsles i forkant slik at dere får mulighet til å avbestille dersom dere ikke lenger ønsker å motta dette.

 

Appen Solsikkebarna

Appen "Solsikkebarna" kan lastes ned både til nettbrett og mobil. På en engasjerende og enkel måte lærer barna om livet i andre land, og barn i våre programmer. Her er det både filmer, Karsten og Petra-bøker i e-pekebokformat, gøyale kart og Solsikkesanger. Appen er også en flott måte å engasjere foreldrene i barnehagens Solsikkearbeid. Appen er gratis og du finner den på App store (iPhone og iPad) og på Google play (for Androide enheter) Les mer om appen her: 

 

Grunnmateriell

Karsten og Petra og alle barn i hele verden har rett til ganske så mye! I Karsten- og Petramateriellet blir barna kjent med fem utvalgte rettigheter fra FNs barnekonvensjon. Last ned inspirasjonshefte, refleksjonskort og PowerPoint knyttet til dette materiellet her:  

Se filmen der Karsten og Petra forteller om barns rettigheter, en animert film om SOS-barnebyer og en film om SOS-barnebyers historie og arbeid:

 

Temamateriell for 2020/2021

I Solsikkemateriellet for 2020/2021 reiser vi til Vietnam og dere blir nærmere kjent med barn og familier som enten bor i en SOS-barneby eller er med i vårt familieprogram. Materiellet består av tre filmer med tilhørende refleksjonskort og aktivitetstips. Vi har også laget en powerpoint med fakta om Vietnam, reflkesjonskortene - samt enda flere bilder. Det følger også med et inspirasjonshefte for personalet. Her finner dere fagartikler, aktivitetstips og nærmere presentasjon av SOS-barnebyers arbeid. Materiellet vil være klart i uke 16/17. Grunnet koronasituasjonen får vi ikke sendt ut fysisk materiell, men vi håper dette vil bli mulig i løpet av mai måned.

 Se filmene om Thao, Tinh og Gulrot her:  

Temamateriell 2018/2019

I Temamateriellet for 2018/2019 blir dere  nærmere kjent med tre barn i Colombia. Sofia og Myer bor i barnebyen vår i Bogota, mens vesle Maria vokser opp hos tanten sin. Familier kommer i mange former - det viktigste er ikke hva slags familie man har, men at man er trygg og får omsorg og masse kjærlighet!  

Etter hver film er det fint å snakke sammen om det som dere har sett.  Vi har derfor laget et sett med refleksjons- og aktivitetstips som dere kan laste ned fra lenkene under. I tillegg kan dere laste ned en PowerPoint-presentasjon.

 Se filmene om Myer, Sofia og Maria her:  

 

Temamateriell 2016/2017

I temamateriellet for 2016/2017 møter dere barn fra Kosovo. Her kan dere se filmene om de tre jentene Dua, Eliza og Medina. Alle sammen er knyttet til vårt familieprogram i Pristina.  Filmene gir et lite glimt av jentenes hverdag, og skildrer situasjoner som mange barn i barnehagen vil kjenne seg igjen i.  

Etter hver film er det fint å snakke sammen om det som dere har sett.  Vi har derfor laget et sett med refleksjons- og aktivitetstips som dere kan laste ned fra lenkene under. I tillegg kan dere laste ned en PowerPoint-presentasjon med flere bilder av jentene, samt litt mer informasjon om SOS-barnebyers arbeid i Kosovo.  

 

Se filmene om Dua, Eliza og Medina her: 

Kosovo - Solsikkeaksjonen 2017

SOS-barnebyer støtter de mest sårbare barna og familiene i Pristina.

Familieprogram

Familien er det aller viktigste i barns liv. Våre familieprogram er hjelp til selvhjelp.

Spørsmål?

Har du spørsmål om Solsikkeaksjonen eller materiellet? Ta kontakt med vår rådgiver -