Gå til hovedinnhold

Slik kan du bidra

Det finnes flere måter å støtte Solsikkeaksjonen på. Gi et bidrag eller start en innsamling. Har du barn kan dere lage en basar, selge kaker eller lodd til inntekt for SOS-barnebyer,

Aktiviteter barna kan arrangere: 

Du kan delta i Solsikkeaksjonen på mange måter og samle inn penger til barn som trenger det.   

Selge kaffe og kaker

Kaker er alltid populært, og bake kan være en fin aktivitet å gjøre sammen. Sett opp et bord, ha kaffe klar på termokanner og kanskje vann eller saft. Lag en fin plakat som forteller om hva dere samler inn penger til.

Selge solsikkeplanter

Du trenger: Solsikkefrø, jord og potter eller melkekartonger. Plant solsikkefrø i små potter. Etter noen uker kan du selge dem. De kan plantes i små leirkrukker eller melkekartonger, som males og pyntes slik at de blir fine. Klikk her for å se hvordan du gjør det

Svampkasting

Du trenger: bøtte med vann, svamp, en eller to frivillige målskiver, en plakat med informasjon om aktiviteten. De som kaster må betale for hver svamp.

Ansiktsmaling

Med litt ansiktsmaling kan du lage morsomme fjes på barna (og kanskje på noen voksne?) Ulike dyr er alltid morsomt, og hvorfor ikke male solsikker i fjeset? 

 

Du kan også opprette en innsamling

En annen mulighet er å starte egen innsamling og oppfordre venner og familie til å gi et bidrag til noen som virkelig trenger det.

Du finner mer informasjon om Min innsamling her.