Gå til hovedinnhold

Sammen farger vi Norge gult!

Bli med når SOS-barnebyer inviterer hele Norge til Solsikke-dugnad! Tagg og del bilder av solsikker på Facebook og Instagram.

08. august 2018

Samtidig som du deler, er du med på å spre betydningen av god omsorg.

Solsikken er SOS-barnebyers blomst. Hvis et solsikkefrø plantes i god jord og får godt stell, blir solsikken høy og sterk. Sånn er det med SOS-barnebyers arbeid også. Hvis vi sørger for at barn får en trygg og god oppvekst, vokser barna seg sterke og flotte. En barndom med god omsorg gir bedre forutsetninger for å bli ressurssterke voksne, som igjen bidrar til utvikling av samfunnet. Vi kaller det omsorgseffekten.

Slik blir du med

Det er enkelt å bli med på solsikke-dugnad. Du sår solsikkefrø og deler bilder av solsikken din etter hvert som den vokser. Husk omsorg, som nok vann, gjødsel og lys. Spe gjerne på med litt humor og ta en morsom solsikkeselfie. Del i vei! Små og store solsikker er velkomne. Sammen får vi Norge til å blomstre.

Vi trekker en vinner!

Dugnaden fortsetter helt frem til 9. september. Da trekker vi en heldig vinner som får tilsendt en SOS-bamse. Bli med å spre effekten av omsorg. Sammen lager vi et blomsterhav av gul glede over hele landet!

OBS: Har du lukket profil på Instagram eller Facebook, må du gjerne gjøre innlegget offentlig på Facebook, eller dele bildene på vårt arrangement, så flere kan se.

Les tips fra Finn Schjøll for å få en god start og forhåpentligvis flere høye og kraftige solsikker.

Har du barn i barnehage? Les om hvardan barna kan være med på en Solsikkeaksjon?