Gå til hovedinnhold

Støtt SOS-barnebyers familieprogram!

Babyshop oppfordrer deg til å gi "den fineste julegaven du kan tenke deg" til barna i SOS-barnebyer. Vi har lang erfaring med å jobbe med familier som sliter gjennom vårt familieprogram. God omsorg går i arv, på samme måte som dårlig omsorg ofte overføres fra en generasjon til den neste. Derfor jobber vi hver dag med å bryte den negative sirkelen av dårlig omsorg. 

Gi barna håp - Vipps til 100 kroner til 02255 eller bruk skjemaet under

Å gi barn god omsorg er enda mer utfordrende for mange foreldre nå under den verdensomspennende pandemien som berører millioner av barn. Vi vet at vold, overgrep og rusmisbruk øker under slike kriser som vi står i nå, når hele familien er isolert hjemme under konstant uro, usikkerhet og stress. For barn som lever i en slik hjemmesituasjon, kan skolen være det eneste «fristedet» og et sted der noen faktisk ser dem, lytter til dem og gir dem en liten pause der de kun får lov til å være barn. Men også det har pandemien fratatt dem. 

Julegaven fra deg vil bidra til:

Gutt fra SOS-barnebyers familieprogram i Skopje Makedonia. Han har hjemmeskole og får støtte til undervisningen. Foto: Katerina Ilievska

Når skolen er stengt

Vi gjennomfører onlineundervisning, deler ut nettbrett, sørger for internettilgang, undervisning tilbys via radio og TV og deler ut undervisningsmateriell sånn at så mange barn som mulig kan følge undervisning hjemmefra.

Jente fra SOS-barnebyers familieprogram  i Skopje Makedonia leker med dukken sin og tar på dukken munnbind. Foto: Katerina Ilievska

Når hjemmebesøk ikke er mulig

Til tross for at sosial distansering gjør det vanskelig med hjemmebesøk til familier som sliter, så følges de opp tett i SOS-barnebyers familieprogram. De får psykologisk hjelp via telefon eller digitalt, og der hvor det fortsatt er mulig, jobbes det med fysiske besøk.

Gi håp til barna

Du kan bidra til at det finnes håp for enda flere barn ved å støtte arbeidet vårt for de aller mest sårbare barna, noe som aldri har vært viktigere enn nå

Av alle SOS-barnebyers innsamlede midler går:

0%
Til formålet
0%
Til innsamling
0%
Administrasjon

Vårt arbeid

En god barndom danner plattformen for et godt voksenliv. Omsorg er viktig ikke bare for hvert enkelt barn, men også for fremtidige generasjoner og samfunnet de blir en del av som voksne.

Les om hvordan vi hver dag jobber med å bryte den negative sirkelen av dårlig omsorg.