Gå til hovedinnhold

Raus gave fra Odd Fellow Loge Kongshaug

Høsten 2016 fyller Loge Kongshaug 90 år, i den forbindelse besluttet de å gi 120 000 kroner til SOS-barnebyers arbeid, henholdsvis SOS-barnebyen i Vie tri og SOS-barnebyen i Bergen.

06. desember 2016

Den rause gaven, i form av stor sjekk, ble overrakt til SOS-barnebyer forrige uke. Odd Fellow Loge Kongshaug fra Sandefjord har vært engasjert i SOS-barnebyers arbeid siden 1975 og har til sammen bidratt med over 2 millioner kroner. Til stede på overrekkelsen var blant andre Birger Vaborg, som er ildsjelen bak det hele. Han har hatt et brennende engasjement for SOS-barnebyer helt siden samarbeidet startet.

Mange barn har fått et trygt hjem

Logen har fulgt opp mange fadderbarn i løpet av årene og har i dag fem fadderbarn. I tillegg har de ved juletider alltid gitt en ekstra gave, øremerket ulike barnebyer. En av måtene de har samlet inn penger på er gjennom salg av ballonger i Sandefjord 17. mai.

Bidratt til landssakene

I tillegg til sine egne innsamlinger har Loge Kongshaug bidratt sterkt på de to landssakene Odd Fellow har arrangert nasjonalt, hvor de har finansiert bygging av to barnebyer. Siste landssak der de innsamlede midlene gikk til barnebyen i Ngabu, Malawi, var Loge Kongshaug en av logene som samlet inn mest penger. De fikk derfor sitt navn på ett av husene da barnebyen ble åpnet høsten 2016.

Etter overrekkelse av sjekken fortalte en av logebrødrene om den svært vellykkete åpningsturen til Ngabu, Malawi. SOS-barnebyer er svært takknemlig over å ha slike dedikerte og langsiktige støttespillere og venner.