15. desember

Alt vi deler

Alle mennesker er så veldig mye mer enn det man ser ved første øyekast. Og ofte er det mye mer som forener oss enn som skiller oss. Dessverre er det altfor mange av oss som er for opptatt av det vi ser, av fasaden. Vi burde være mye flinkere til å se bak denne fasaden, for der skjuler det seg så mye spennende og interessant. Og kanskje finner du helt nye venner, fordi det viser seg at det som skjules bak fasaden er noen du har mye mer til felles med enn noen som ligner på deg? 

Forslag til refleksjonsspørsmål

  • Denne filmen er en reklame for dansk TV 2, men i ettertid har flere skoler og lokalsamfunn gjort lignende eksperiment. Hva tenker dere om å bli med på et slikt eksperiment?
  • Tør dere å slippe ned den perfekte (eller uperfekte) fasaden og viser frem den dere egentlig er? Er det så farlig? Hva er det verste som kan skje? 

Oppgave:

  • Hvilke inndelinger kan dere gjøre på skolen? Finn minst 15 punkter, det kan være alt fra hvilken mat man liker til mer hemmelige og uventede sider ved personligheten. Pass på at dere ikke velger noe som er for utleverende.
  • Er det mulig å ta den i kantina eller ute, med alle elevene på hele skolen? Ev planlegge å gjennomføre det en gang til våren.
  • Lag "menneskebingo" i klasserommet. Det er en morsom lek som fører til at man blir bedre kjent. Tips til "menneskebingo" finner du på nettet.