Gå til hovedinnhold

6. desember

I dag skal dere bli kjent med Hana. Hun er fra Bosnia og ble født inn i en familie der mammaen og pappaen ikke klarte å ta godt nok vare på barna. Da hun var tre år flyttet Hana sammen med søstrene sine til en SOS-barneby. Her fikk hun en SOS-mor og en ny familie. I dag er Hana voksen og hun har tegnet historien om sitt liv.

Play

Forslag til refleksjon:

  • Nå i dag er de fleste enige om at det er bedre for barn å få vokse opp i en familie enn på et barnehjem. Hvorfor det tror dere?
  • De aller fleste barn vil helst bo i sin egen familie, men noen barn har ingen familie, og noen barn har foreldre som ikke klarer å ta seg godt av dem, selv om de elsker barna sine. Da er det godt at det finnes fosterfamilier. Hvordan må man være for å kunne være fosterforeldre synes dere? Og hvorfor?
  • Hvis det flyttet inn barn i en familie i nabolaget, eller det begynte noen nye på skolen som hadde flyttet til en fosterfamilie, hva kunne dere gjort for at det skulle bli lettere for dem å flytte til et nytt hjem og et nytt sted?
  • Det var ikke så lett for Hana å flytte til et nytt hjem. Men etter å ha sett filmen hennes, hvordan tenker dere at hun har hatt det i den nye familien?