14. desember

For seksten år siden, i 2004, var det et stort jordskjelv i Indiahavet. Skjelvet lagde en stor flodbølge – en tsunami, som gjorde store ødeleggelser da den traff land. Mange døde, og mange barn mistet foreldrene sine. En av dem som bestemte seg for å hjelpe, var Elina fra Bergen. Hun hadde fått en alvorlig sykdom, som hun visste hun ikke kunne bli frisk fra. Hun bestemte seg for å samle inn så mye penger hun kunne til et nytt hus i en ny barneby for barn som hadde mistet foreldrene sine i tsunamien.

Play

Forslag til refleksjonsspørsmål:

  • Hadde noen av dere hørt om tsunamien i 2004 fra før?
  • Elinas engasjement var helt spesielt, samtidig viser det hva barn kan klare å få til. Kjenner dere til andre barn som har gjort noe for andre eller for verden? (Solgt kaker/boller til inntekt for noe, fått igjennom noe i elevrådet, stått opp mot mobbing, Greta Thunberg)
  • Foreldrene til Elina og broren hennes savner henne sikkert mye ennå, men tror dere det er en trøst å vite at det på andre siden av jordkloden er barn som har fått det bedre fordi hun fantes? Trenger man å gjøre sånne store ting for å ha betydning for andre? (Nei, bare tenk på hvor viktig det kan være å være en god venn, hjelpe noen, vise at man er glad i noen).