Gå til hovedinnhold

12. desember

Det kan være mange ulike grunner til at barn ikke bor sammen med foreldrene sine. Ikke alle foreldre klarer å være gode og trygge voksne for barna sine, og da kan det være det beste for barna å få en ny familie. Andre er gode foreldre, men har det så vanskelig at de ikke kan ta ordentlig vare på barna. Det beste er at familien kan får den hjelpen de trenger og at barna kan bo hjemme. Men noen ganger trenger barna et annet sted å bo en stund. Det skal vi se en film om i dag. Den ble laget tre år etter et stort jordskjelv i Nepal. Da var det mange hus som raste sammen, og mange barn som mistet hjemmet sitt og foreldrene jobben sin. Det to jentene vi skal få møte mistet alt de eide - og mammaen sin. Pappaen skjønte ikke hvordan han skulle klare å ta seg av jentene sine alene, uten hus og uten jobb.

Play

Forslag til refleksjon:

  • Er det viktig å ha en jobb?
  • Pappaen tenkte at jentene fikk det bedre hos SOS-barnebyer for en liten stund. Hvorfor det, tror dere?
  • I Nepal er det mange familier som har det vanskelig, og spesielt når en katastrofe som dette skjer. Da kan naboer, familiemedlemmer eller venner være til hjelp, men det er ikke alltid de kan hjelpe alle samtidig. Er det viktig at søsken får bo sammen? Eller kan de bo hver for seg en stund? Hvorfor/hvorfor ikke?
  • Søsken bør få holde sammen av forskjellig grunner. De deler samme historie og kan være en god støtte for hverandre. Har du en søster eller bror som kan trøste deg eller si noen fine ord? Har du gjort det for andre?
  • Noen ganger så kan man krangle skikkelig. Er du flink til å si unnskyld? Hvorfor er det viktig å si unnskyld til hverandre?