1. desember

Ana og Adnan ønsker velkommen til Omvendt Julekalender 2020. Hver dag i desember kan dere se en film, i klasserommet eller sammen med familien hjemme. I år skal dere få bli med til Nepal, Bosnia-Hercegovina, India, Peru, Vietnam og Norge. Dere som har vært med på Omvendt Julekalender før, vil kanskje legge merke til at dere får møte flere norske barn enn dere er vant til. Det er fordi heller ikke SOS-barnebyer har kunnet reise til utlandet i år, på grunn av koronaen. Men uansett hvor lukene er filmet, handler det om det samme – omsorg, familie og barns hverdag, rettigheter, drømmer og muligheter. 

 

Play

Forslag til refleksjonsspørsmål:

  • Blir det en annerledes adventstid i år på grunn av korona? (Blir kanskje julegrantenning, hva med juleavslutning, juleverksted?)
  • Blir julefeiringen deres annerledes? (Er det noen man ikke får feiret sammen med, kanskje man ikke kan reise dit man pleier.)
  • Har dere forslag til andre ting man kan gjøre i desember og romjulen?
  • Har dere noen forventinger til årets Omvendt Julekalender? Kommer dere til å lære noe, kjenne dere igjen i noe, få noen nye tanker tror dere?