Undervisningsmateriell

Her finner du alt du trenger til undervisningen i forbindelse med Omvendt Julekalender.

 

I undervisningsheftet kan du lese hva filmene i kalenderlukene handler om, samt få forslag til diskusjonstemaer slik at du enkelt kan forberede undervisningen. Vi anbefaler alle å lese introduksjonsteksten til hver luke høyt i klassen før dere ser filmen sammen. Alle lukene du kan bruke overfor elevene publiseres hver morgen på www.omvendtjulekalender.no. Her ligger også bonusluker for helgene og 18., 19., 20., 21., 22., 23. og 24. desember. Ønsker du å se filmene for å forberede undervisningen, finner du disse lenger ned på denne siden 1-2 dager i forkant. 

Det finnes to versjoner for luke 7; én versjon fra 2016 og en ny versjon som setter filmen i historisk kontekst - skadevirkninger fra Vietnamkrigen påvirker befolkningen den dag i dag. Det er den nyeste versjonen som ligger i "filmkarusellen", men lenker til begge filmene ligger nederst på siden. Det finnes også to versjoner for luke 9; versjon med norsk tale (ligger i "filmkarusellen") og original versjon med engelsk tale og norsk tekst for de eldste elevene.

Last ned materiell fra lenken under:  

Her kan du se filmene til lukene før du viser de til elevene (lastes opp fortløpende, trykk pil til høyre)

Laste ned filmene lokalt til din PC

Det er viktig å være klar over at overbelastning eller lokale nettverksproblemer kan føre til at filmene blir hakkete. Det du kan gjøre er å laste ned filmene fra Vimeo og lagre disse lokalt på din PC. Lenkene under til filmene i Vimeo finner du nedenfor. Vimeo anbefaler at man benytter en av følgende nettlesere: Chrome eller Firefox. I Vimeo må du klikke download til høyre under filmen.

Luke 1. desember

Luke 2. desember

Luke 3. desember

Luke 6. desember

Luke 7. desember (ny versjon) og versjon fra 2016 (ev. for de aller yngste)

Luke 8. desember

Luke 9. desember (norsk tale) eller versjon med engelsk tale (norsk tekst)

Luke 10. desember

Luke 13. desember

Luke 14. desember

Luke 15. desember

Luke 16. desember

Luke 17. desember