bilde

Omvendt Julekalender

Informasjon til lærere
Denne siden er for deg som er lærer. I 2016 deltok 67 000 elever i Omvendt Julekalender, og de samlet inn over 3 millioner kroner. Bli inspirert av fjorårets undervisningsopplegg og kalenderluker!

Se fjorårets kalenderluker:

Undervisningsmateriell 2016

Her kan du lese om hva filmene og historiene handler om, få forslag til diskusjonstemaer og oppgaver. Dette kan brukes som en forberedelse til undervisningen.

Ordinær innsamling

Innsamlede kontanter settes inn på SOS-barnebyers kontonummer 8380.08.73730. Det er veldig viktig at dere merker innskuddet med skole/klasse og «Omvendt Julekalender» og fyller ut rapportskjemaet dere finner nedenfor.  Det gjør det lettere for oss å spore innbetalinger som mister eller mangler merking.  Det kan være vanskelig å finne bankfilialer som tar imot kontantinnskudd. Ett tips er å benytte «post i butikk» da vi har DNB som vår bankforbindelse. «Post i butikk» samarbeider med DNB.

Digital innsamling

Svært mange skoler ønsker en enklere måte å samle inn penger på, da de opplever at lokalbankene ofte ikke tar imot kontantinnskudd. Vi har derfor satt opp en digital innsamlingsportal for Omvendt Julekalender. Denne vil også gjøre at det er enklere for de foresatte å betale for jobben elevene gjør hjemme.

Les mer om den digitale innsamlingsportalen.

Julejobb

For å bidra til Omvendt Julekalender kan elevene gjøre en jobb hjemme i førjulstida, for eksempel vaske, rydde, gå tur med hunden eller måke snø. På denne måten opplever elevene at de gjør en egeninnsats for det beløpet de gir. Størrelsen på beløpet er det opp til hver familie å bestemme. Du kan laste ned en konvolutt som elevene kan ha pengene i, slik at bidragene kan være anonyme.

Konvolutt til penger (pdf).

Verdenskart

Last ned verdenskartet her (pdf).

Lokalaviser

SOS-barnebyer er svært takknemlige og stolte over det flotte engasjementet som skoler i hele landet viser i forbindelse med Omvendt Julekalender. Påmeldingene strømmer inn, og rekordmange skoler og elever deltar i år. Derfor ønsker vi å formidle denne innsatsen utover klasserommene og jobber med å synliggjøre engasjementet gjennom å tipse mediene. I disse dager sender vi ut en liste over skoler/sted som deltar. Hvis det ikke er ønskelig å være med på en slik liste, vennligst gi beskjed til oss så raskt som mulig. Vi har oppgitt skolenavn og sted, men ingen kontaktinformasjon utover dette.

Rapportskjema

Rapportskjemaet for Omvendt Julekalender finner dere her: www.sos-barnebyer.no/omvendt-julekalender-rapportskjema. Det er viktig at dette fylles ut, særlig om dere har samlet inn kontanter. Ved kontantinnsamling er det viktig at sted og dato for innskuddet oppgis.

Diplom

Tusen takk til alle som deltok på Omvendt Julekalender 2016! Dere kan laste ned elektronisk diplom her.

Rebusvinnere 2016

Riktig svar på rebusen i Omvendt Julekalender 2016 var "Trygt hjem til jul". Vi gratulerer vinnerne som i fjor ble:

  • 1B ved Solheim skole på Lørenskog
  • 7. klasse ved Marlo Skule i Sjåk

Våre tema