Gå til hovedinnhold

Fadderbrev

Her finner du brev fra fadderbarnet ditt

To ganger i året mottar du fadderbrev med både bilder og oppdatering på hvordan det går med fadderbarnet ditt. Du vil også få informasjon om barnebyen der fadderbarnet ditt bor. Brevene dine har vi samlet her, og du kan når som helst hente de frem.

Fadder for et barn

I et barnefadderskap handler det om deg og fadderbarnet ditt. Du får tildelt et fadderbarn, som du følger opp frem til barnet er voksent eller av andre årsaker forlater fadderprogrammet.

Som barnefadder setter du preg på et barns liv, fra barndommen av. De fleste barna husker fadderen sin når de blir voksne, særlig om de har fått brev. Det er imidlertid ingen forventning om brevveksling, så dette er helt opp til deg og fadderbarnet ditt.

Koronapandemien

Situasjonen verden nå står oppe i som følge av COVID-19/koronapandemien påvirker alle deler av samfunnet.

Dette inkluder logistikkfunksjoner som postforsendelser og -levering. SOS-barnebyer ber om forståelse for at det vil oppstå forsinkelser i brev og rapporter fra fadderbarn, barnebyer og programmene våre. Vi oppfordrer også alle faddere å ikke sende brev og hilsener per post til sine fadderbarn, slik at vi kan bidra til å redusere belastningen og smittefaren både for våre egne ansatte ved nasjonalkontorene, postvesen og budtjenester. Tusen takk for støtten og din solidaritet!

Personvern

Vi anmoder alle faddere om å behandle informasjon om fadderbarnet som privat og ikke dele eller publisere navn og bilde.

Brev fra barnebyen

To ganger i året vil du få en oppdatering fra vår fadderkoordinator i barnebyen, som følger opp hvert enkelt av barna. Du vil da typisk få informasjon om hvordan barnet gjør det på skolen, hva de liker, hvordan de har det og hva de har gjort i det siste. Dette brevet kommer direkte fra barnebyen, og er derfor på engelsk. Gi beskjed til oss om du ønsker hjelp til oversettelse.

Fordeling av fadderbidraget ditt

Som barnefadder går mesteparten av pengene dine til barnebyen. Men noe av bidraget ditt går også til arbeidet vårt for å støtte familier i krise, slik at barna kan vokse opp med foreldrene sine. På den måten er du med på å hjelpe enda flere barn.