Gå til hovedinnhold

Fadderbrev

Her finner du brev fra fadderbarnet ditt

To ganger i året mottar du fadderbrev med både bilder og oppdatering på hvordan det går med fadderbarnet ditt. Du vil også få informasjon om barnebyen der fadderbarnet ditt bor. Brevene dine har vi samlet her, og du kan når som helst hente de frem.

Fadder for et barn

I et barnefadderskap handler det om deg og fadderbarnet ditt. Du får tildelt et fadderbarn, som du følger opp frem til barnet er voksent eller av andre årsaker forlater fadderprogrammet.

Som barnefadder setter du preg på et barns liv, fra barndommen av. De fleste barna husker fadderen sin når de blir voksne, særlig om de har fått brev. Det er imidlertid ingen forventning om brevveksling, så dette er helt opp til deg og fadderbarnet ditt.

Personvern

Vi anmoder alle faddere om å behandle informasjon om fadderbarnet som privat og ikke dele eller publisere navn og bilde.

Brev fra barnebyen

To ganger i året vil du få en oppdatering fra vår fadderkoordinator i barnebyen, som følger opp hvert enkelt av barna. Du vil da typisk få informasjon om hvordan barnet gjør det på skolen, hva de liker, hvordan de har det og hva de har gjort i det siste. Dette brevet kommer direkte fra barnebyen, og er derfor på engelsk. Gi beskjed til oss om du ønsker hjelp til oversettelse.

Fordeling av fadderbidraget ditt

Som barnefadder går mesteparten av pengene dine til barnebyen. Men noe av bidraget ditt går også til arbeidet vårt for å støtte familier i krise, slik at barna kan vokse opp med foreldrene sine. På den måten er du med på å hjelpe enda flere barn.

Kan jeg tilgodese mitt fadderbarn i testamentet?

Mange av våre faddere ønsker å tilgodese sitt fadderbarn, så de kan gi barnet en ekstra håndsrekning til en bedre framtid. Det er en god tanke, men det er dessverre ikke alltid det kan realiseres, og derfor anbefaler vi ikke du tilgodeser ditt fadderbarn. Ingen vet når arven blir utbetalt, fadderbarnet kan ha blitt voksen og flyttet ut av barnebyen. Hvis ditt fadderbarn ikke har valgt å holde kontakten med sin familie i barnebyen, kan det være tidskrevende og kanskje umulig å finne ham eller henne. Det skyldes, at mange av de land hvor vi jobber, ikke har et folkeregister som her i Norge.

Vil du likevel gjerne gi en del av din arv til et godt formål og kanskje indirekte til ditt fadderbarn, kan du i stedefor tilgodese barnebyen eller lokalsamfunnet der ditt fadderbarn har vokst opp.