Gå til hovedinnhold

Sterk internkultur

Et fadderskap er en god hjertesak å samles om. Her gir vi deg tips til hvordan dere bruke deres fadderskap til å skape engasjement blant de ansatte. Dette kan bidra til at dere får en økt fellesskapsfølelse, øke trivselen internt og bidra til å tydeliggjøre bedriftens egne verdier. Slik bruker du ditt samfunnsengasjement til å styrke din interne kultur.

Tips #1: Gjør det kjent

Å gjøre noe for barn er noe mange personer kan identifisere seg med og føle godt om. Vi sender deg også informasjon underveis, som du kan dele med ansatte. Her står du fri til å bruke alle de kanaler du har tilgjengelig (nettsider, intranett, sosiale medier).

Vi anbefaler deg å gjøre det kjent blant alle ansatte. Lag nyhet, og gjør gjerne en feiring så man får det med seg. Vi har laget materiell som kan være til hjelp, se her.

Det kan også være nyttig å ha med seg noen andre kontaktpersoner, slik at du ikke står alene internt om å engasjere og drive samfunnsansvar for din bedrift. Send oss gjerne navn og epostadresse til andre kontaktpersoner i din bedrift til bedrift@sos-barnebyer.no, så sørger vi for at de holdes oppdatert med relevant informasjon.

Tips #2: Skap engasjement

Arranger aktiviteter for ansatte som synliggjør deres samfunnsansvar. Her er noen enkle forslag som du kan ta videre.

  • Organiser intern konkurranse, hvor formålet er å skape aktivitet med og blant de ansatte. Bruk gjerne tilknytning med poeng eller belønning, som kan kobles til formålet for barn. Aktiviteter kan være sykle til jobben, delta i deres egen spørrekonkurranse, verve enkeltpersoner eller andre bedrifter til å bidra med et bidrag eller bli fadder.
  • Inviter en fra SOS-barnebyer til å holde presentasjon om deres samfunnsengasjement og betydningen av dette for de ansatte
  • Arranger en tegne konkurranse for barn av ansatte. Vinnerbidraget kan benyttes som forside på årets julekort, påskekalender, sommerhilsen, osv.
  • Arranger et lotteri til inntekt for deres samfunnsansvar med SOS-barnebyer

For flere muligheter, se vedlagt her forslag til hvordan du kan organisere aktiviteter gjennom hele året. [lenke årshjul]