Hjelp barn på flukt
fra Venezuela
Send SOS til 2160 (kr 150)

Takk til vårelivreddere:

 • Inger Solveig
 • Dalibor
 • Nora Lovise
 • Casper
 • Maria Midttun
Det er dessverre ikke mulig å gjennomføre betalingen fordi betalingstransaksjonen feilet hos Nets.
Vennligst forsøk igjen senere.

 • 0 % av målet
 • 0 kroner samlet inn
 • 0 dager gjenstår

Krisen i Venezuela: Hjelp barna som er alene på flukt 

Krisen i Venezuela har nå pågått i 5 år, og fortsatt flykter tusenvis av barn over grensen fra Venezuela til Colombia hver eneste dag. Tilstanden er kritisk, og det beskrives som den største flyktningkrisen i Sør-Amerikas historie.   

Barna er de som rammes hardest i katastrofer, og de er utrolig sårbare for utnyttelse og misbruk. Det er estimert at det nå er 320 000 Venezuelske barn som er på flukt og som nå risikerer å bli utnyttet. De fleste barna er papirløse og bor på gaten uten noen til å ta vare på dem.   

Barna på flukt trenger trygghet og beskyttelse. De trenger rent vann, mat, husly og helsetjenester. De trenger hjelp til å finne familien sin, eller noen som kan ta vare på dem når foreldrene er borte. 

Du kan gi dem dette.  

 

Hjelp barna som trenger det nå – send SOS til 2160 (150 kr)!


Du bidrar til:

 • Sikre at barn og familier har det trygt og får mat, beskyttelse og helsehjelp 
 • Gi beskyttelse og aktivitetstilbud til barn i egne trygghetssoner 
 • Gjenforene barn med familien sin 
 • Gi langvarig omsorg i en SOS-familie til barna som har mistet familien sin 
 • Integrering av flyktninger i Colombia og Brasil.

Krisen i Venezuela 

Den humanitære krisen i Venezuela har ført til at fire millioner mennesker har forlatt landet siden 2014. Antallet flyktninger og migranter har økt med en million siden forrige november og er forventet å øke til mer enn fem millioner innen slutten av 2019 (UNHCR, 2019) 

SOS-barnebyer har siden juni 2018 støttet over 900 barn og omsorgspersoner i områdene La Guajira og Santander. I tillegg har rundt 2000 venezuelanere i Santander-regionen fått nødhjelp. Over 3000 flyktninger har fått hjelp i våre midlertidige familie bosetting med blant annet mat, hygiene og familiegjenforening. 

Ved å sende SOS til 2160 bidrar du til at flere barn som lever på flukt får stabilitet, trygghet og lov til å være barn.

Alle inntektene går til SOS-barnebyers katastrofefond, som hjelper barn og familier rammet av krig og katastrofer. Med din hjelp, kan vi handle raskt når det oppstår behov. 

Slik jobber vi i katastrofer

Når katastrofen inntreffer vurderer SOS-barnebyer det konkrete behovet for hjelp og koordinerer innsatsen i samarbeid med SOS-barnebyers kolleger i de berørte landene, lokale myndigheter, FN og de andre humanitære organisasjonene som er til stede. Det sikrer at vi arbeider effektivt og godt. Med over 30 000 ansatte i 135 land har SOS-barnebyer en unik global tilstedeværelse som gjør at vi kan gi rask hjelp i krig- og katastrofesituasjoner. Omsorg og barns beskyttelse er alltid SOS-barnebyers førsteprioritet i en nødhjelpssituasjon.

Dette er SOS MAYDAY

SOS MAYDAY er et aksjonsnettverk i regi av SOS-barnebyer som hjelper barn i akutte kriser. Som medlem av aksjonsnettverket er du med på å hjelpe oss å nå de mest sårbare. Når du har gitt til SOS MAYDAY blir du automatisk medlem av nettverket. Ved neste aksjon vil du motta en SMS fra SOS-barnebyer, og du velger selv om du vil støtte. Du kan når som helst melde deg ut.

Takk for at du bryr deg!

Avmelding: Send STOPP til 07570

Du kan få skattefradrag

Gir du over 500 kroner i løpet av 2019, har du rett til skattefradrag. Registrer fødselsnummeret ditt her, så får du automatisk skattefradrag.