Barn på flukt fra væpnete konflikter

Den sentralafrikanske republikk: I SOS-barnebyen i Bouar strømmer det på med flyktninger. Til nå er det over 1300, for det meste kvinner og barn, som har søkt tilflukt i barnebyen.

Hvorfor flykter de?

I januar i år ble det offentliggjort at Faustin Ange Touadera var gjenvalgt som president. Etter dette har det vært flere voldelige sammenstøt mellom en ny koalisjon av væpnede grupper, og regjeringsstyrker støttet av FNs fredsbevarende styrker. Konflikten i landet har pågått siden 2013, men situasjonen som har oppstått etter valget har gjort forholdene mye verre.

Ekstrem vold

Barna, som har levd med krig og konflikt over lang tid, har vært vitner til ekstrem vold, vært i skuddlinjen for kampene og lever under svært vanskelige forhold. 

Du kan bidra til at disse barna får:

  • Beskyttelse
  • Mat
  • Traumebehandling

Send SMS med SOS til 2160 og gi 200 kroner eller gi et beløp med Vipps eller kort i skjemaet under.

Lokalt ansatte i SOS-barnebyer jobber hardt for å ta vare på alle flyktningene

Barnebyen i Bouar trenger støtte

- Å gi ly til alle er en stor utfordring. Matforsyninger blir kjøpt lokalt, men opprørsgruppene har blokkert forsyningsveiene og matvareprisene har skutt i været, sier SOS-barnebyers koordinator, Anatole Ngassenemo. - Heldigvis har en konvoi, som ble ledsaget av FN-soldater, ankommet med mat og sanitærutstyr. Men denne forsyningen holder ikke lenge og våre økonomiske ressurser er svært begrensede, avslutter han.

Du kan utgjøre en forskjell for barna. Send SOS til 2160 (kr 200) eller gi et bidrag under: