Gå til hovedinnhold

Nå gir hun omsorgen videre

Etiopia

Masresha vokste opp i en SOS-familie i Addis Abeba i Etiopia, hvor hun flyttet inn som 5-åring. Dette endret livet hennes.

- Jeg husker at en hvit bil kom og hentet meg, og at miljøet rundt meg forandret seg.

- Det første jeg gjorde da jeg kom til barnebyen var å ta en dusj og spise lunsj. Jeg likte meg der med en gang. Området var stort, huset var rent og jeg likte å se andre barn som lekte. Hver dag var et eventyr. Vi spilte fotball, lekte og jeg fikk lese masse bøker, forteller Masresha. 

Hun trivdes spesielt godt på skolen, og beskriver seg selv som en «skikkelig streber». 

- Jeg hadde en brennende følelse av at verden var så mye mer enn samfunnet vårt, og jeg kunne sitte på biblioteket en lørdag og bare lese og lese. 

SOS-moren var en sterk støttespiller gjennom hele barndommen. Da Masresha som 12-åring fikk muligheten til å studere ved den prestisjefulle skolen Water Ford Kahlaba i Swaziland, oppfordret SOS-moren henne til å gripe sjansen til tross for sin unge alder. 

- Hun så alltid potensialet i meg og overbeviste meg om at man skal følge drømmene sine. Hun minnet meg stadig om hvilken sjelden mulighet jeg faktisk hadde fått, sier Masresha alvorlig. 

Masresha tilbrakte syv år ved Waterford Kahlaba. Deretter dro hun til USA for å studere psykologi. I 2015 ble hun uteksaminert, og begynte å jobbe. Likevel følte hun at det var noe som manglet.

- Jeg innså at jeg ønsket å gjøre noe viktig med livet mitt og at jeg ville være til langt større nytte hjemme i Etiopia.

- Å være en del av en familie har gitt meg en selvfølelse som jeg aldri hadde hatt uten, og lagt grunnlaget for hvem jeg er i dag. Det har gitt meg de verktøyene jeg behøver for å kunne skape min egen fremtid.

Planen hennes fremover er å starte sin egen veldedige organisasjon for å gi hjelp, støtte og utdanning til kvinner som har vært utsatt for overgrep. Hun ønsker å gi kvinnene mer kunnskap om rettighetene sine, slik at de kan beskytte seg selv. I tillegg er hun svært opptatt av å utdanne og øke kompetansen blant kvinnene, slik at de opplever mestring og kan bli gode ledere i livene sine.

Masresha har fortsatt et nært forhold til familien sin i SOS-barnebyer, og besøker dem hvert år.
Masresha har fortsatt et nært forhold til familien sin i SOS-barnebyer.

- SOS-barnebyer har påvirket livene til så mange barn. Det ga meg et liv jeg ellers aldri ville hatt. Nå ønsker jeg å utgjøre en forskjell for andre med livet mitt. 

Se filmen der Masresha forteller:

Hjelp oss å skape flere voksne som Masresha.