Marcia ble forlatt på fødestuen

Hver dag blir babyer forlatt i Jimma i Etiopia. En av dem er Marcia (3). Hennes mor forlot henne rett etter fødselen.

I Etiopia er dette et skremmende stort problem. Ugifte mødre, hvor mange av dem er tenåringer, forlater sine barn. Bare i denne byen skjer dette 2-3 ganger hver eneste dag. Barna blir forlatt på sykehusene. De blir lagt igjen på politistasjoner, eller i veikanten.  

SOS-barnebyer har gitt flere hundre barn trygge fosterhjem i Etiopia. Behovet er enormt, og det haster. Forskning viser at omsorg og trygghet de første leveårene har en betydelig innvirkning på barnets fremtid. Vi har ingen tid å miste! Innen fem år håper vi at 2000 barn har fått en ny familie. For å klare dette trenger vi hjelp. 

Marcia var heldig og kom til et fosterhjem. Hun er nå tre år og hjemme hos sine fosterforeldre, Maza og Abede, får Marcia mye kjærlighet. Ekteparet har en datter fra før og et nytt barn var kjærkomment. – Jeg elsker barn, sier Maza (51). – Jeg vil at Marcia får en god utdannelse. Kanskje hun en dag kan bli lege, slik at også hun kan hjelpe andre?

 

Marcia, fostermamma- og pappa

Profesjonell veiledning

SOS-barnebyer samarbeider med myndighetene for å sette opp fosterhjemsprogrammer i Etiopia, en relativt ny modell for omsorg for landet. Fosterfamiliene får støtte fra SOS-barnebyer, for eksempel veiledning i foreldrerollen og tilskudd til mat og medisiner. En ansatt i SOS-barnebyer, gjerne en SOS-mor, følger opp familiene gjennom faste besøk.

Foreldrene til Marcia har satt pris på støtten. Marcias fosterfar, Abebe (63) forteller at veiledningen fra SOS-barnebyer har vært viktig for at den lille jenta har blomstret. – Jeg er veldig glad for at Marcia har glede av vår omsorg, sier Abebe. – Jeg er definitivt veldig glad.

Ingen barn skal vokse opp alene! Dessverre er det ikke slik, og alt for mange barn vokser opp uten omsorg i en trygg familie. Vi håper at du kan vurdere et bidrag, slik at vi sammen kan gi flere barn kjærlighet i et trygt hjem. 

Gi oss din støtte i dag og bli med på å skape et vendepunkt i livet for barn som Marcia.

Pengene kommer de mest sårbare barna til gode

0%
Til barna
0%
Til nye midler
0%
Administrasjon

*Navnet er endret av hensyn til personvernet.