Gjennom prosjektet «Barn setter spor» kan barnas innsats i skisporet gi barn i andre deler av verden et trygt hjem. Foto: Christian Roth Christensen

La barnas ski-aktiviteter bidra til trygge hjem

Gjennom prosjektet «Barn setter spor» kan barnas innsats i skisporet gi barn i andre deler av verden et trygt hjem.

Er du under 14 år, gir OBOS et bidrag til SOS-barnebyer hver gang du tar et nytt distansemerke.

Lett å registrere

Skiforeningens distansekort har i 58 år vært en viktig motivasjon for tusenvis av barn på skitur med familien. Prosjektet «Barn setter spor» førte til at OBOS bidro til å utvikle en digital versjon av det tradisjonelle distansekort. Distansekort-appen er gratis, og gjør det lett å registrere hvor langt barna har gått.

Støtt andre (og drikk kakao)

Noen barn er opptatt av å gå fort, noen av å gå langt. Andre vil helst bare vite «hvor laaaangt er det igjen», og «når er det paaaause». Uansett synes de aller fleste det er lettere å gå noen meter til, når skimerker av ulik valør blinker der fremme. Og vi tror at muligheten til å bidra til at andre barn får det bedre, også kan være en fin motivasjonsfaktor (i tillegg til løfte om kakao og noe å godt å spise, selvsagt).

Appen følger med

Gjennom prosjektet «Barn setter spor» bidrar skiglade barn til SOS-barnebyers arbeid for å gi barn et trygt hjem i Blantyre i Malawi.

Distandskort-appen følger selv med på hvilke merker barna oppnår. Hver gang et barn under 13 år har nådd et merke, gir OBOS en sum til barnebyen, 25 kroner for jern, 50 kroner for bronse, 75 kroner for sølv og 100 kroner for gull.

Merke=trygt hjem

OBOS bidro til å finansiere byggingen av SOS-barnebyen i 2004, og har siden støttet den daglige driften. Barnebyen styrker utsatte familier slik at de kan gi barna sine god omsorg, og gir barn som ikke kan bo i sin egen familie et trygt hjem i en av de 15 SOS-familiene. I år vil OBOS bidra med inntil 1 million kroner til SOS-barnebyens arbeid – alt etter hvor mange kilometer som blir registrert via distansekort-appen.

Så last ned appen for iPhone eller Android, ha det gøy i langrennsløypa, hoppbakken eller alpinanlegget og register aktiviteten i appen. Det gir skiglade barn synlige bevis på innsatsen, og barn i Blantyre en bedre hverdag.

God skitur!

Distandskort-appen følger selv med på hvilke merker barna oppnår. Hver gang et barn under 13 år har nådd et merke, gir OBOS en sum til SOS-barnebyer. Foto: Skiforeningen
De aller fleste barna synes det er lettere å gå noen meter til, når skimerker av ulik valør blinker der fremme. I tillegg til løfte om kakao og noe å godt å spise, selvsagt.

Våre tema