SOS-barnebyer Hellas sørger for omsorg og beskyttelse til barn som er alene og etablerer trygghetssoner for barn i flyktningleirene. Foto: SOS-barnebyer

Kritisk for flyktningbarn i vinterkalde Hellas

Temperaturen i Hellas kryper under null. SOS-barnebyer sørger for klær og oppvarmede oppholdssteder til flyktningbarn.

George Protopapas, leder for SOS-barnebyer i Hellas, sier de gjør det de kan for å hjelpe barn og familier gjennom vinteren. – Situasjonen er svært vanskelig og potensielt farlig for barna. Strømstans, minusgrader, snø og iskaldt regn skaper en uutholdelig situasjon spesielt for dem som bor i provisoriske tilfluktssteder. Vi snakker om familier som bor i bygninger som fullstendig mangler isolasjon og er uten noen som helst form for oppvarming.

Oppvarmede trygghetssoner

SOS-barnebyer har så langt det er mulig sørget for husly med oppvarmingsmuligheter til spesielt utsatte barn og familier. – Vi fortsetter vårt viktige arbeid med å skape trygghetssoner for barna, hvor det er varmt og barna kan leke, lære og oppleve en slags normalitet i hverdagen, gi husly til mindreårige barn alene på flukt og bidra til gjenforening av barn som har kommet bort fra familien sin.

Fortsetter nødhjelpsarbeidet

SOS-barnebyer har installert dører, vinduer og oppvarming i hus og sørger i flere av flyktningleirene for trygghetssone med ulike aktiviteter for barn i lukkede og oppvarmede rom. I Lesvos er det planlagt oppvarmet og trygg oppholdssted til 20 barn alene på flukt i samarbeid med annen lokal organisasjon. Det er også mangel på medisiner og vinterklær til flyktninger.

 

 

Våre tema