Konsert i barnebyen

Barn fra SOS-barnebyen i Bergen har samarbeidet med Aleris Ungplan og Griegakademiet. Resultatet ble en uforglemmelig konsert i barnebyens lokaler.

Både coverlåter og egne låter ble fremført på scenen, med flere tekster skrevet av ungdom i teaterlaget «Kom nærmere». Teaterlaget består av medlemmer som er eller har vært i kontakt med barnevernet, og omfatter primært barn mellom 16 og 23 år.

I løpet av de siste ti årene har ca 120 barn og unge tatt i bruk dette, og teaterlaget arrangerer øvinger, reiser og konserter. Mange av tekstene handlet om livet under barnevernets omsorg, ofte satt på spissen og med humoristisk snert. Det skriver avisa Sydvesten, som var til stede på konserten.

– Jeg har veldig troen på «Kom nærmere», sier Camilla Nedrebø til avisa. Hun er i dag 26 år, og bodde på institusjon fra hun var 16 til hun var 18. Hun vet hvor viktig det er å være en del av noe. – Vi får et helt spesielt fellesskap gjennom å være med på "Kom nærmere", sier hun.

Prosjektet ble ledet av musikkterapeut Viggo Krüger, som også er førsteamanuensis ved Griegakademiet. I tillegg til få frem budskapet om livet som barnevernsbarn på en underholdende måte, fungerte konserten som eksamen for musikkterapstudentene fra akademiet.