Gå til hovedinnhold

Barnebyfadder

Som fadder for en barneby støtter du både barna i lokalsamfunnet og i barnebyen. Deler av fadderbidragene går til å støtte våre familieprogram slik at flere barn får vokse opp i sin biologiske familie.

Gjennom familieprogrammet får blant andre bestemødre over hele verden hjelp til selvhjelp, slik at de klarer å gi barnebarna omsorg, mat og mulighet til å gå på skolen.

Hva slags informasjon mottar du?

Når du blir fadder mottar du en mappe i posten, denne inneholder blant annet informasjon om barnebyen din og bilde.

I løpet av sommerhalvåret får du en oppdatering om barnebyen din, og til jul får du en egen julehilsen og rapport fra barnebyen. Disse brevene er på engelsk og det er som regel barnebylederen som skriver disse.

Du vil også motta SOS-magasinet per e-post fire ganger i året.

Betaling av fadderbidrag

En SOS-fadder støtter med et fast månedlig beløp på 300 kroner per måned. Vi anbefaler at fadderbidraget betales via AvtaleGiro eller eFaktura. Det sparer oss for administrasjonskostnader og du slipper å huske på å betale. Dette vil du også få informasjon om i mappen du mottar når du blir fadder.

Min side

Som fadder har du din egen Min side på www.sos-barnebyer.no, du mottar en e-post med brukernavn og passord. Der finner du blant annet beskrivelse av og informasjon om både barnebyen og landet den ligger i. I tillegg adressen til barnebyen.

Skattefradrag

Som fadder i SOS-barnebyer kan du få skattefradrag. Fradraget gjelder for samlet beløp over 500 kroner per år. Alle innbetalinger må være på vår konto innen 31. desember for skattefradrag påfølgende år. Til dette trenger vi fødselsnummeret ditt. Når du har blitt fadder, gå inn på Min side eller fyll inn opplysningene i skjemaet for skattefradrag som du finner her

Som fadder for en barneby støtter du både barna i lokalsamfunnet og i barnebyen. Foto: Sylvain Cherkaoui
Som fadder for en barneby støtter du både barna i lokalsamfunnet og i barnebyen.
I en barneby får de mest usatte barna vokse opp i en omsorgsfull SOS-familie. Foto. Patrick Wittmann
I en barneby får de mest usatte barna vokse opp i en omsorgsfull SOS-familie.