Hundretusenvis av mennesker fra rohingya-folket i Myanmar har flyktet til Bangladesh på grunn av voldelige angrep. Foto: Abir Abdullah/European Pressphoto Agency

Hjelp til rohingya-barn

Hundretusenvis av mennesker fra rohingya-folket i Myanmar har flyktet til Bangladesh på grunn av voldelige angrep. SOS-barnebyer vil sørge for mat og beskyttelse først og fremst til barn i to av flyktningleirene.

Siden august har flere enn 615 000 rohingya-flyktninger kommet til nabolandet Bangladesh, de fleste av dem kvinner og barn. Nesten 37 000 barn har enten en forelder, er skilt fra sine familier, eller bor sammen med slektninger. Anslagsvis 7 500 av disse barna har mistet begge foreldrene.

De er samlet i flere flyktningleire, og SOS-barnebyer er svært bekymret for situasjonen til barna – spesielt barna som har mistet eller kom bort fra foreldrene sine, forteller Shubha Murthi i SOS-barnebyer internasjonalt.

– Vi ser med dyp bekymring på den alvorlige situasjonen for rohingya-barn på flukt. Det er enorme utfordringer med å sørge for beskyttelse, mat og helseoppfølging av disse barna, og et akutt behov for hjelp fra verdenssamfunnet.

– Må beskytte barna

Det viktigste ifølge Murthi er å sørge for at familier holder sammen og kan beskytte barna sine og at barn sikres tilgang på næringsrik mat og undervisning.

– Vi jobber også for at voksne og barn som har kommet vekk fra hverandre i løpet av flukten skal bli gjenforent, og at barn som har mistet familien får et anstendig omsorgstilbud. Vi må ikke gi oss i kampen for barns rettigheter. Vi kan ikke under noen omstendighet gå på akkord med barns rett til beskyttelse og omsorg, sier Murthi.

 

Nødhjelp

  • SOS-barnebyer planlegger nødhjelp spesielt rettet mot barn i to av flyktningleirene - Kutupalong og Balukhali. 
  • Etablere fem trygghetssoner for barn fra tre-åtte år, hvor de kan leke i beskyttede omgivelser, få undervisning og traumebehandling.
  • Sørge for næringsrik mat til barna og mødre som ammer barn under seks måneder.
  • Gi primærhelsetjenester og henvisning til spesialister.

 

Støtt nødhjelpsarbeidet

Ønsker din bedrift å støtte SOS-barnebyers nødhjelpsinnsats i Bangladesh? Fyll inn skjemaet under.

Gi et bidrag

Velg ønsket beløp:

Våre tema