Gå til hovedinnhold

Har du prøvd appen «Solsikkebarna»?

SOS-barnebyer har laget en app for barn fra fire til ti år. Der har vi samlet noe av det materiellet som SOS-barnebyer har utarbeidet for barnehager og småskoletrinnet de siste årene.

– Solsikkeappen er en måte våre barn kan bli bedre kjent med barn som bor i SOS-barnebyer på. De får lære om andre land på interaktive og gøyale kart, og se filmer med hverdagshistorier om barn som har fått et trygt hjem, sier Rikke Soligard, ansvarlig for Solsikkeprogrammet i SOS-barnebyer.

Historiene viser at uansett hvor vi bor i verden, så har alle barn noe felles som alle kan kjenne seg igjen i. – Slik blir verden nær og forståelig og ikke så veldig forskjellig fra vår, sier Soligard.

I appen er det også to e-pekebøker om Karsten og Petra, som forfatter Tor Åge Bringsværd har spesialskrevet for SOS-barnebyer.

I appen er det også to e-pekebøker om Karsten og Petra, som forfatter Tor Åge Bringsværd har spesialskrevet for SOS-barnebyer. Bøkene handler blant annet om noen av utfordringene som barn i andre land opplever. Å formidle den alvorlige virkeligheten til barna kan kanskje være utfordrende for foreldre, men Bringsværd mener barn tåler mer enn vi ofte tror.

– Vi må bare være ærlige mot barna, og ikke lure dem til å tro at alt er enkelt og greit her i verden. Samtidig må vi gi dem håp og lyst til å forandre det som er skjevt og skakt, sier han.

I Solsikkeuniverset kan man også tegne, lære Solsikkesanger og bli bedre kjent med barns rettigheter.

Det fine med e-bøkene er at man ikke trenger noen voksne for å få lest de – man kan nemlig velge å få de opplest.

I Solsikkeuniverset kan man også tegne, lære Solsikkesanger og bli bedre kjent med barns rettigheter. Appen, som vil være i kontinuerlig utvikling, er gratis, og tilgjengelig både for iPad, iPhone og Android.