Dania fikk et nytt trygt hjem i SOS-barnebyen i Damaskus, Syria. Foto: Abeer Pamuk
Dania har fått et nytt, trygt hjem i barnebyen i Damaskus, Syria.

Godt nytt år, og takk for ditt viktige bidrag!

Vi starter det nye året med en fantastisk fin nyhet. Over 3 000 barn vil få et trygt hjem takket være responsen på vår julekampanje. Det hadde vi aldri klart uten deg.

Før jul ba vi det norske folk bli med på en dugnad for å gi et trygt hjem til 3 000 barn. For å symbolisere resultatet ville vi tenne like mange lys på juletreet på torget i julebyen Drøbak. Slik skulle blå julelys synliggjøre hele det norske folks engasjement for barn uten omsorg. 

Alle de 3 000 lysene ble tent, i tillegg til den vanlige juletrebelysningen. Nettsiden hjemtiljul.no, der folk kan bli faddere, har også synliggjort resultatet til dugnaden. Det er flott å se, ta gjerne en titt. 

Nå vil jeg benytte anledningen til å dele et lyspunkt fra en del av verden vi sjelden får gode nyheter fra: 

Før jul delte våre kollegaer i Syria historien om Dania* med oss. Dania er elleve år. Hun er ett av flere millioner barn som lever midt i en grusom borgerkrig. Men selv der det er som mørkest, finnes lyspunkter. SOS-barnebyer i Syria har overtatt et tidligere feriekompleks i Damaskus, som nå blir barneby. Hit skal Dania flytte sammen med drøyt hundre andre barn. Forhåpentligvis får hun muligheten igjen til å kjenne trygghet gjennom en stabil oppvekst med god omsorg. 

Barn som har opplevd krig, vold, nød og overgrep trenger tid og tett oppfølging for å få tryggheten tilbake. Det er krevende, men samtidig en viktig og nødvendig investering for fremtiden. God omsorg i et trygt hjem er avgjørende for barn, fordi barn som får god omsorg har bedre forutsetninger både for å klare seg selv og bli en ressurs i samfunnet sitt. 

Hver og en av våre støttespillere verden over er avgjørende for at flere barn får det bedre. Historien fra Syria, og resultater fra vårt arbeid verden rundt, minner oss om det. Jeg vil si tusen takk til alle dere som har vært støttespillere lenge eller akkurat har blitt det. Dere er avgjørende for at flere barn får det bedre. 

Tusen takk for tillitten og viktige bidrag for fremtiden.
Jeg ønsker dere alle et riktig godt nytt år. 

Varm hilsen
Bente Lier
generalsekretær i SOS-barnebyer

 

*Navnet er endret av hensyn til jentas personvern

Våre tema