Hurra for våre frivillige!

I dag, 5 desember, er det den internasjonale dagen for frivillighet. Dagen hvor alle frivillige skal hylles. Vi i SOS-barnebyer er så takknemlige for hver og en av våre frivilliges engasjement. For at dere er opptatt av viktigheten av god omsorg, og for at dere bidrar til at flere barn får det.

Året rundt arrangeres det ulike aktiviteter for å synliggjøre og muliggjøre SOS-barnebyer sitt arbeid. Kreativiteten er stor, engasjementet enda større. Fra motevisning i nord, kirkekonsert i øst, middag-med-mening i midt, hoppeslott dag i vest og barnas dag i sør.

Synligheten er god når frivillige for SOS-barnebyer har basar, lykkehjul, bamsesykehus, ansiktsmaling, deler ut bamseklemmer, selger kaker og står på stand. En fin måte å spre litt varme og glede i et lokalsamfunn – samt gi folk muligheten til å gjøre en forskjell. Leder for de frivillige i Østfold, May Gander, sier - Engasjementet i Østfold er stort, med fire aktive grupper som alle forteller at folk har svært positive holdninger til SOS-barnebyer og at det er lett å komme i dialog med de som besøker våre aktiviteter.

Frivilliggruppene finnes over hele landet og de siste årene har barnebymarsjen funnet sted i hele 13 byer. Et familiearrangement som er driftet helt og holdent av de frivillige selv.

Vi er imponert over det lokale samarbeidet våre frivillige har med bedrifter, butikker, fagforbund, skoler, artister og festivaler. I mange år har Kongsberg Jazzfestival og Slottsfjellfestivalen samarbeidet tett med frivilliggruppene. Alt på frivilliges initiativ. Fantastisk!

Vi må skryte litt ekstra av ungdommene. UngSOS har i år virkelig slått rot. Et styre med dedikerte, engasjerte og dyktige frivillige er etablert og to nye UngSOS grupper har sett dagens lys; Asker og Ski. Stadig flere ungdommer har lyst til å engasjere seg - i en organisasjon for og med barn og unge.

Vi runder av med å dele bilder fra aktiviteter dere har hatt gjennom året. Gratulerer med dagen og tusen takk til dere alle sammen, nye som gamle, i alle aldre, fra bygd og by, for en formidabel innsats dette året. Vi gleder oss til fortsettelsen i 2018.