SOS-barnebyer sørget også for nødhjelp etter orkanen Matthew i 2016. Arkivfoto: Marie Arago

Forbereder nødhjelp til orkanrammede

SOS-barnebyer forbereder nødhjelp til Haiti og Den dominikanske republikk etter orkanen Irmas raseringer.

Karibia ble hardt rammet av orkanen Irma. Haiti og Den dominikanske republikk gikk klar av det aller verste uværet. Men selv om konsekvensene på langt nær er like alvorlige som etter orkanen Matthew, hvor 546 mennesker mistet livet, og bygninger, veier og broer ble ødelagt, har mange likevel mistet livsgrunnlaget.

Størst er skadene på hjem og avlinger. Trær som skulle båret avlinger med bananer, brødfrukt og avocadoer er revet opp av jorden eller står ribbet tilbake. Dette rammer dem som har mistet levebrødet, og skaper i tillegg store problemer i et land som Haiti hvor matvaresikkerheten allerede var dårlig.

Ennå er det for tidlig å si hvor stort behovet blir, men SOS-barnebyer forbereder nødhjelp i form av mat, rent drikkevann, midlertid husly og etablering av trygghetssoner for barn, hvor de kan leke, lære, delta på aktiviteter og få beskyttelse og mat, mens foreldrene jobber med gjenoppbygging. SOS-barnebyer vil også bistå med gjenoppbygging av skoler og sørge for skolemateriell til barn som har mistet alt.

 

Våre tema