Gå til hovedinnhold

Når flytter barna ut av barnebyen?

Hvor lenge bor barna i barnebyen og hva skjer når de flytter ut?

Hvor lenge bor barna i barnebyen?

SOS-barna bor i barnebyen til de har fullført skolegangen og er klare for å flytte for seg selv. Det skjer ofte i forbindelse med videre studier eller jobbstart. Modenhet og videre planer er individuelle, og barna er mellom 16 og 23 år når de flytter ut.

Hva skjer når de flytter ut av barnebyen?

Mange flytter først til et SOS-ungdomshus, sammen med andre SOS-ungdommer. Her får de gradvis mer ansvar under tett oppfølging. De får trening i å klare seg på egenhånd og praktisk veiledning i overgangen til voksenlivet. Du vil alltid få beskjed når fadderbarnet ditt flytter fra barnebyen. Du vil da få tilbud om å fortsette som fadder i SOS-barnebyer for et annet barn eller barneby. Du bestemmer selvfølgelig selv om du vil påta deg det nye fadderskapet. Dersom du ikke ønsker å få tilbud om et nytt fadderbarn, kan du på forhånd gi oss beskjed om det.

- SOS-barnebyen er en del av meg. De ga meg tak over hodet, en kjærlig mor og en fantastisk familie. Nå er det min tur til å gi noe tilbake.

Mona, tidligere SOS-barn, nå ungdomsleder i en barneby

Bli fadder

Over hele verden er det barn som enten har mistet mamma og pappa eller har omsorgspersoner som ikke klarer å ta var på dem. Det er disse barna som får et nytt hjem i SOS-barnebyer.

Bidra til å gi et barn omsorg, kjærlighet og en ny start!