Gå til hovedinnhold

Barna får muligheten til å oppfylle drømmene sine

Som fadder er du med på å gi barna omsorg i en familie, og bidrar til at barna får alt det de trenger for å bli ressurssterke voksne. Å støtte et barn i dag gir dem styrke til å endre verden i morgen!

Veien dit kan være humpete, og mange av barna i SOS-barnbyer har opplevd det mest traumatiske et barn kan oppleve, å miste eller ikke kunne bo sammen med foreldrene sine. Men de voksne som jobber i barnebyen og blir barnas nye omsorgspersoner, har både erfaring og utdanning som gjør at de er godt rustet til denne oppgaven. Statistikk er tall, men bak disse tallene er det mennesker som har fått en ny mulighet og et godt liv: Hele 90 prosent av barna som har vokst opp i en barneby går det bra med.

Er du allerede fadder?

Hvorfor ble vi faddere?

Dagfinn, SOS-fadder i mange år, ble tydelig rørt da han fikk en overraskende hilsen fra fadderbarnet sitt på direktesendt TV. Foto: Kaia Means

Dagfinn, fadder

«Jeg vet ikke hva jeg kommer til å gjøre av gode ting i livet, men ved å være fadder så har jeg i alle fall hjulpet ett barn. Og i SOS-barnebyer vet vi at ved å hjelpe ett barn, så hjelper man også mange flere.» 

Lars-Ingar Bragvin Andresen, fadder

«For noen uker siden banka det på døra. Det handla ikke om strøm. Ikke forsikringer eller nettleverandører. Heller ikke om bompenger. Det handla om å hjelpe ett barn. Jeg fikk en bamseklem og sa hadet en halvtime senere. Etter ei uke fikk vi et brev i posten. Et ansikt. Et navn. Et sted. Vi var blitt faddere. Fjernt, men samtidig nært. Dette barnet får en fremtid med hjelp av noen få av våre norske kroner.»

 

Fadderbidraget gir omsorg og trygghet

Dette er datteren min

Etter 30 år med brevveksling møtte Anne Elisabeth fadderbarnet.

Se hvordan vi jobber på 1 minutt.

Av alle SOS-barnebyers innsamlede midler går:

0%
Til formålet
0%
Til innsamling
0%
Administrasjon
Å avslutte fadderskapet

Å avslutte fadderskapet

Vi har forståelse for at noen er nødt til å si opp fadderskapet sitt. Ta kontakt med vår Giverservice på 23 35 39 00.