Et ubeskrivelig sterkt møte mellom Klaus Sonstad og Dadling

For ti år siden reiste Klaus Sonstad sammen med SOS-barnebyer til Zimbabwe og traff den da 10 år gamle Dadling og SOS-familien hans. I løpet av besøket oppsto det et unikt vennskap mellom Dadling og Klaus. Vennskapet og de verdifulle minnene fikk en helt egen plass i begges hjerter.

10 år etter traff de hverandre på nytt.

SOS-fadder: Klaus Sonstad

SOS-fadder: Klaus Sonstad

Klaus har vært fadder for Dadling i 10 år.

Av alle SOS-barnebyers innsamlede midler går:

0%
Til formålet
0%
Til innsamling
0%
Administrasjon

5 gode grunner til å være fadder

1. Du forandrer barns liv! Barn uten omsorg får en trygg familie å vokse opp i og en god fremtid, takket være dine bidrag som fadder. 

2. Du blir mer lykkelig! Det er forsket på at det å gi utløser lykkehormoner og øker livskvaliteten. Som fadder gir du til noen som trenger det hver måned og det gir en god følelse. 

3. Du får noe å dele med barna! Enten du har egne barn, bonusbarn eller barnebarn er dette en kjempefin anledning til å dele noe om verden rundt dem. Du får bilder og tegninger, og du kan også skrive til fadderbarnet ditt om du ønsker det.  

4. Du lærer noe nytt! Som fadder kommer du tettere på mennesker fra et helt annet sted i verden. Du lærer nye ting om barneomsorg, oppdragelse, bistandsarbeid og andre kulturer. 

5. Du vet at du gjør en forskjell! Pengene du gir brukes der det er størst behov, på den måten hjelper du enda flere barn og gjør verden til et bedre sted.

Hva skjer når du blir fadder?

Du får en SMS med lenke til Min Side der du møter fadderbarnet ditt, se bilde og informasjon.

Du får en SMS med lenke til Min Side der du møter fadderbarnet ditt, se bilde og informasjon.

Du får en velkomstmappe i posten etter en ukes tid.

Du får en velkomstmappe i posten etter en ukes tid.

To ganger i året får du brev fra barnebyen med siste nytt om fadderbarnet eller barnebyen din.

To ganger i året får du brev fra barnebyen med siste nytt om fadderbarnet eller barnebyen din.

Du får nyhetsbrev og vårt digitale magasin per e-post. Med informasjon om det du bidrar til.

Du får nyhetsbrev og vårt digitale magasin per e-post. Med informasjon om det du bidrar til.

Derfor er vi SOS-faddere!

Dagfinn, SOS-fadder i mange år, ble tydelig rørt da han fikk en overraskende hilsen fra fadderbarnet sitt på direktesendt TV. Foto: Kaia Means

Dagfinn, fadder

«Jeg vet ikke hva jeg kommer til å gjøre av gode ting i livet, men ved å være fadder så har jeg i alle fall hjulpet ett barn. Og i SOS-barnebyer vet vi at ved å hjelpe ett barn, så hjelper man også mange flere.» 

Lars-Ingar Bragvin Andresen, fadder

«Vi ble faddere og etter ei uke fikk vi et brev i posten. Et ansikt. Et navn. Et sted. Vi var blitt faddere. Fjernt, men samtidig nært. Dette barnet får en fremtid med hjelp av noen få av våre norske kroner.»

 

Den ubeskrivelige gjensynsgleden

Dadling kom til SOS-familien da han var tre år. Mange av barna som trenger en ny familie har opplevd store tap, utnytting eller omsorgssvikt. Disse barna trenger en tillitsfull og kjærlig omsorgsperson og et stabilt familieliv for å vokse og utvikle seg til å bli selvstendige og trygge voksne.  

Den muligheten fikk Dadling.  

Klaus ble SOS-fadder for Dadling etter å ha truffet ham. I ti år har Klaus hatt bilder av Dadling hengende på kjøleskapet og fått brev og fulgt med på utviklingen. Bilder som hver dag har minnet Klaus på gutten han ble så glad i. Gutten som med glimt i øyet kom med så mange kloke refleksjoner.

- En dag kommer jeg til å møte deg igjen, sa Dadling i 2010. Samtidig var han redd for at Klaus kanskje ville glemme ham. 

Men dadling ble aldri glemt!

I 2019 ble Klaus og Dadling endelig gjenforent. 

- Å få møte fadderbarnet sitt igjen etter ti år, føltes som en fantastisk gave. Det å se den lille, reflekterte gutten fra barnebyen plutselig stå foran meg som en ung og sterk mann, gjorde et uforglemmelig inntrykk, forteller en tankefull Klaus etter gjenforeningen. 

- Da Dadling kom til barnebyen var han alene i verden. Nå studerer han på en toppskole i Ghana. Jeg er utrolig stolt over og takknemlig for at jeg har fått anledning til å være fadderen hans, og følge ham på veien. Det var tøft å reise fra han for ti år siden, og jeg gruer meg til å gjenta det, forteller en rørt Klaus etter møtet.

Dadling er en reflektert, dyktig og godt likt student. Takket være omsorgen og tryggheten han fikk i SOS-familien sin, har han gode fremtidsutsikter. 

 

Play

Et uforglemmelige møte

Da Klaus Sonstad traff fadderbarnet Dadling for 10 år siden oppstod det en unik kontakt. Nå skal de møtes igjen!

Slik jobber SOS-barnebyer med å sikre barna omsorg i en ny familie

Vår familiebaserte omsorgsmodell er en godt utprøvd fosterhjemsløsning for barn som er alene eller hvor familien ikke er i stand til å gi god omsorg. En SOS-familie er en forsterket fosterfamilie hvor både biologiske og SOS-søsken får stabil og god omsorg fra tilstedeværende og trygge SOS-foreldre.   

Kjærlighet og individuell oppfølging

Barn trenger nærhet, trygghet og stabilitet for å vokse og utvikle seg. I en SOS-familie får barna individuell oppfølging basert på deres behov. Det beste for barna er å få en så vanlig oppvekst som mulig, med familie, lek, fritidsaktiviteter, skole, venner og det som hører til barndommen og ungdomstiden.