En mors verste mareritt

Den 8. november 2013 opplevde Nora et mors verste mareritt. Tyfonen Haiyan raserte byen de bodde i, og tok fra henne det aller kjæreste hun eide. Nå bygger Nora og familien hverdagen sin sakte men sikkert opp igjen.

Ingen var forberedt på tyfonens enorme styrke. Nora, mannen og de tre barna holdt seg innendørs. Plutselig kom vannet inn i huset, og det steg raskt. Familien prøvde desperat å komme så høyt opp de kunne, men til slutt nådde vannet dem. Nora tviholdt på de to yngste barna, mens mannen tok seg av eldstedatteren. Så ble alt mørkt. Huset kollapset og familien ble tatt av vannmassene.

– Plutselig gled sønnen min ut av armene mine. Jeg holdt fremdeles min yngste datter fast. Men så kom et hustak flygende mot oss. Stemmen skjelver i det Nora fortsetter: – Jeg prøvde å redde henne, men klarte det ikke.

Tiden etter tyfonen var ekstremt tøff. Skrekken satt igjen i kroppen og de visste ikke om de ville overleve. Huset deres var helt ødelagt, og gatene var fylt av gjørme og søppel. Nora og mannen hadde verken penger eller et sted å bo, og de var begge tynget av en altoppslukende sorg og smerte. Å finne de livløse barna sine er enhver forelders verste mareritt, og det knuste Nora.

Den tøffe veien tilbake til et normalt liv

Det var ikke lett å få på plass en hverdag for familien etter det som hadde skjedd. Men menneskers evne til å overleve sorg er enestående. I dag går det bedre med Nora og familien hennes. Gjennom SOS-barnebyers familieprogram har fått støtte slik at de kunne bygge opp huset sitt igjen. Datteren Marilyn får det hun trenger for å kunne gå på skolen, og foreldrene får veiledning og støtte i omsorgsrollen.

– Sorgen er blitt en del av hverdagen min, og noe som jeg har lært meg å leve med, sier Nora.

Livsgleden tilbake

I 2016 fikk Nora og mannen enda en datter, Ronalyn. Nora kaller henne for «velsignelsen vår», og øynene hennes fylles med tårer når hun snakker om henne. – Hun har gitt meg livsgleden tilbake. Litt etter litt kommer hverdagen og livet på plass igjen for den lille familien. Takket være støtten de får, kjærligheten som holder dem sammen, og en mors uendelige styrke.

Marilyn, Nora og lille Rosalyn i døråpningen til hjemmet de har bygget opp igjen.

Du kan gjøre en forskjell Ved humanitære kriser rammes alltid barna hardest. Mange sitter igjen med store traumer som trenger behandling. Barna trenger dessuten et trygt sted å være mens foreldrene skaffer mat og medisiner, og gjenoppbygger sine hjem.

Støtt vårt viktige arbeid for barn som befinner seg i en krisesituasjon!

 

Bidraget kommer barna til gode:

  • 83 % til barna
  • 16 % til nye midler
  • 1 % til administrasjon