
Se filmen der Isabelle Ringnes forteller om hvorfor dette er så viktig
Se filmen der Isabelle Ringnes forteller om hvorfor dette er så viktig
346 millioner barn og unge står utenfor den digitale verden i dag. Det er et enormt digitalt gap, som Covid-19-pandemien har gjort enda bredere. Igjen er det barna som lever i de mest utsatte situasjonene hver eneste dag, og som har det tøffeste utgangspunktet, som lider mest. De mangler tilgang på de tekniske fellesgodene. Dette får fatale ringvirkninger for hele deres fremtid.
Internett og sosiale medier er med å forme identitet, bringer mennesker sammen, og er den fremste metoden for å opprettholde kontakt, og skape arbeidsmuligheter. I 2022 antar man at 90 prosent av alle arbeidsplasser krever digital kompetanse. Resultatet er at sammen med lese- og skriveferdigheter, har digitale evner blitt helt grunnleggende.
For å hindre at ulikhetene i verden vokser enda mer, må vi ta digitalisering på alvor. Hvis vi ikke handler nå, vil en hel generasjon utsatte barn havne utenfor. Gjennom Digital Village-initiativet skal vi skape et rom der barna får sjansen til å ta steget inn i den digitale verden, være trygge i den, og forstå tiden de lever i. Sammen kan vi sikre at de er rustet for fremtiden.
- Tilkobling til internett vil være et vendepunkt for de mest marginaliserte barna. Det kan hjelpe dem å oppfylle deres potensiale og endelig bryte med fattigdomssykluser som har vart gjennom generasjoner
Garima Singh, prosjektleder for Digital Village
SOS-barnebyer jobber for å tette det digitale gapet, og gi marginaliserte barn og unge like muligheter gjennom teknologi. Sammen med samarbeidspartnerne våre digitaliserer vi barnebyer og lokalsamfunn. Vi setter opp IT-senter, gir tilgang til internett, og ivaretar kompetanse og sikkerhet på nett. På den måten får barn og unge verktøyene til å lykkes i den teknologiske fremtiden.
Digital Village-prosjektet startet i 2017 og mer enn 21 000 barn, ungdom og omsorgspersoner i SOS-barnebyers program over hele verden har fått tilgang til digtalt ustyr og opplæring. Sammen vil vi gi denne muligheten til mange flere. I Norge har vi startet initativet sammen med tech-gründer Isabelle Ringnes.
Tech- og likestillingsentreprenør | Co-Founder av Digital Village-initiativet i Norge:
«Det er vårt felles ansvar å sørge for at alle barn får tilgang til den digitale verden. En verden vi er blitt helt avhengig av for å leve livene våre, og som alle bør inkluderes i og kunne høste godene av.
Å tilrettelegge for at barn og unge med utfordrende levekår kan få mulighet til å lære seg digitale verktøy og kommunisere via internett er blant de største mulighetene vi kan skape, og det skulle bare mangle at vi gjør alt vi kan for å gjøre en forskjell for fremtiden».
Det er mange måter å involvere seg i Digital Village initiativet. For å implementere teknologien i barnebyene trengs det utstyr, software, tilkobling og kompetanse. Dette krever økonomiske midler, engasjement og kunnskap.
Sammen kan vi posisjonere deres bedrift som en viktig pådriver for at ingen skal havne utenfor den digitale verden. Som samarbeidspartner i Digital Village er du med å tette det digitale gapet!
EFFEKT OG RESULTATER
SYNLIGHET OG POSISJONERING
ENGASJEMENT OG AKTIVERING
Har din bedrift en ambisjon om å være en samfunnsaktør som styrker utsatte barn og unge til å møte en digital fremtid?
Mange barn og unge i Norge har ikke tilgang til internett og datautstyr hjemme.
Det finnes et digitalt gap også i Norge. Barn og unge fra vanskeligstilte familier eller institusjoner har ikke alltid tilgang på den teknologien som deres klassekamerater og omgangskrets har.
Det finnes dessuten 400 000 nordmenn som ikke benytter seg av internett, og 1/3 av Norges befolkning opplyser at de synes det er utfordrende å henge med i den digitale utviklingen.
Internett og teknologi skal samle mennesker, og skape kontakt, muligheter og løsninger, ikke splitte og skape urettferdighet.
Gjennom arrangementer og engasjement jobber vi tett med norske organisasjoner for å tette det digitale gapet her hjemme. Det oppstår en vinn-vinn-situasjon der samarbeidspartnere støtter de digitale barnebyene i utviklingsland, samtidig som vi gjennomfører lokale aktiviteter som sikrer synlighet og engasjement for prosjektet og forebygger digitalt utenforskap i Norge.
Alle barn har lik rett til kvalitetsutdanning. Vi støtter familier slik at barn får et undervisningstilbud helt fra barnehagestadiet, gjennom grunnskolen og til relevant yrkesopplæring eller annen høyere utdanning.
Ta gjerne kontakt med meg:
Garima Singh
Rådgiver
Mobil: 993 95 905