Gå til hovedinnhold

David ble funnet på et offentlig toalett

Bare åtte måneder gammel ble David funnet ved en tilfeldighet.

18. april 2017

Det var en tilfeldig besøkende som fant David på et offentlig toalett og varslet brannvesenet i den afrikanske storbyen. Etter en uke på sykehus, tok en barnelege kontakt med SOS-barnebyer og spurte om den åtte måneder gamle babyen kunne få bo i et av beredskapshjemmene SOS-barnebyer driver.

Det kunne han. Disse hjemmene er etablert nettopp for å hjelpe barn som David. I dette området er spedbarnsdødeligheten høy. Mange barn vokser opp uten foreldrene sine, og de er tvunget til et liv på gaten. Derfor har SOS-barnebyer etablert såkalte beredskapshjem i samarbeid med Sosialdepartementet i landet. Her kan barn som er i en nødsituasjon få bo til man, sammen med myndighetene, finner en mer varig løsning i for eksempel en SOS-familie, eller til barna blir gjenforent med sin egen familie.

Utvikler seg bra

David er nå blitt to år gammel. Han kan si noen få ord, og han har funnet seg til rette i en trygg SOS-familie. SOS-moren forteller at han er en nysgjerrig og god liten gutt, som gjerne vil gjøre akkurat det samme som søsknene sine.

- Når de andre gjør lekser, vil han alltid være med. Han sier høylytt fra at han også vil skrive. Da gir jeg ham et ark og noen fargestifter sånn at han har noe å holde på med. Når han er lei, begynner han ofte å synge og danse – helt uanfektet av arbeidet han holdt på med noen minutter tidligere, sier Germain, SOS-moren.

Navnet er endret og stedsnavn fjernet av hensyn til personvernet.

Over hele verden er det barn som har mistet mamma og pappa eller har omsorgspersoner som ikke klarer å ta vare på dem. Som fadder bidrar du til at omsorgsløse barn får en stabil oppvekst i en trygg familie.

Gi flere barn et hjem, bli fadder!