Gå til hovedinnhold

Lethy (3) var uønsket av sin egen mor

Fra fødselen ble Lethy forsømt av sin egen mor. Hun ble ikke matet, bleiene ble ikke skiftet og hun ble slått. Heldigvis var tanten, Maria, i nærheten og så det hele.

Lethy (3) var uønsket av sin egen mor

Fra fødselen ble Lethy forsømt av sin egen mor. Hun ble ikke matet, bleiene ble ikke skiftet og hun ble slått. Etter noen uker skal moren ha prøvd å ta livet av sitt eget barn. Heldigvis var tanten, Maria, i nærheten og klarte å redde Lethy. Siden den dagen har Maria hatt omsorgen og tatt vare på henne som sin egen datter.

Lethy og familien får hjelp

Tante-Maria-lille-fetter-og-Lethy-foto-Nina-RuudTante-Maria-lille-fetter-og-Lethy-foto-Nina-RuudTante-Maria-lille-fetter-og-Lethy-foto-Nina-RuudTante-Maria-lille-fetter-og-Lethy-foto-Nina-RuudTante-Maria-lille-fetter-og-Lethy-foto-Nina-Ruud

I dag er Lethy en utadvendt og trygg liten jente. Hun elsker å leke med kusinen sin og kose med den lille fetteren. Men for tante Maria har det ikke vært like lett å ta vare på barna alene. Fattigdommen er stor i Colombia og over 40 prosent av befolkningen lever på under 20 kroner dagen. For tanten var det ekstremt vanskelig situasjon og hun hadde store utfordringer med å forsørge den lille familien. 

For seks måneder siden ble de med i SOS-familieprogram. Gjennom programmet får de familieveiledning og rådgivning av profesjonelle fagpersoner, der hvert barn har sin egen utviklingsplan. De får også støtte til mat.

- SOS-familieprogrammet hjalp oss da vi trengte det som mest, tante Maria.

For 10 kroner dagen kan du støtte barn som Lethy

Gjøre familier rustet til å takle sitt eget liv 

Barn har det best i en familie, aller helst sin egen. Som fadder er du med på å forhindre at barn mister omsorgen fra sin biologiske familie. Gjennom familieprogrammet vårt får familier som er i en vanskelig situasjon støtte slik at de blir i stand til å gi barna sine en god oppvekst. Familiene er ikke passive mottakere av hjelp, men styrkes ut fra de ressursene de allerede har. Målet er at familien skal komme seg ut av krisen, kunne gi barna god omsorg og ta fullt ansvar for oppveksten og utviklingen til barna.

Her kan du høre Maria fortelle og møte lille Lethy

Play

SOS-fadder

Når du blir fadder for et barn blir du tildelt et barn fra ett av de 133 landene vi er til stede i. Du mottar bilde og informasjon om fadderbarnet ditt, og du kan følge både fadderbarnet og livet i barnebyen. I tillegg til å støtte fadderbarnet ditt går deler av bidraget til barn som Lethy, slik at de får en bedre oppvekst i sin biologiske familie. Som fadder utgjør du en stor forskjell både for barna i barnebyen og de mest utsatte barna i lokalsamfunnet. Et fadderskap koster 300 kroner per måned.

Når du blir fadder:

  • kan du glede deg til å få bilde og informasjon om fadderbarnet ditt om en ukes tid
  • får du brev fra barnebyen to ganger i året, med siste nytt om fadderbarnet ditt og livet i barnebyen
  • får du fire ganger i året vårt digitalt magasin, hvor du kan lese mer om det arbeidet for verdens mest utsatte barn som du bidrar til

SOS-barnebyer i Colombia

SOS-barnebyer har vært til stede i Colombia siden 1971, og den første barnebyen som åpnet var i hovedstaden Bogota. Siden den tid har våre fadder og givere sørget for at de mest sårbare barna i Colombia har fått vokse opp i et trygt hjem.

I dag sørger SOS-barnebyer i Colombia for at over én prosent av landets barn får en god oppvekst. Det bor 800 barn i barnebyene, 3000 familier for støtte gjennom våre familieprogram, 350 barn bor i SOS-fosterfamilier og 3500 barn får bistand i familiesentrene våre. 

Bli SOS-fadder og bidra til at flere barn får vokse opp med kjærlighet og omsorg i et trygt hjem.