Gå til hovedinnhold

Barna rammes alltid hardest!

Daglig krysser flere tusen barn og voksne grensen til Colombia. Mange barn har mistet familien sin. FN beskriver det som den største flyktningebølgen i Sør-Amerikas moderne historie. 

- Flyktningkrisen har allerede vart lenge og ser ut til å øke i omfang. Myndighetene har i dag ingen systemer på plass for å ivareta barna som er alene. sier programsjef i SOS-barnebyer, Sissel Aarak. 

I kaoset blir barna borte fra foreldrene 

Situasjonen blir stadig vanskeligere i et hardt presset Colombia, som fremdeles er preget av interne konflikter. SOS-barnebyers nasjonaldirektør i Colombia, Angela Rosales, er svært bekymret: 

- Vi er spesielt opptatt av risikoen barna står overfor. Flere er blitt skilt fra familien på grunn av den ekstremt kaotiske situasjonen. Dette berører oss dypt. 

Å beskytte sårbare barn 

SOS-barnebyer støtter barn og familiene og bidrar til gjenforening der det er mulig. Colombianske myndigheter har nå bedt SOS-barnebyer om hjelp til å ta vare på barn som har flyktet alene fra Venezuela og som ikke har noen trygge omsorgspersoner. 

Du kan bidra til at flere barn får langsiktig beskyttelse og omsorg i en SOS-barneby. Som fadder støtter du både barna i barnebyen og nødhjelpsarbeidet i Colombia. 

Dette får du:

  •  bilde og informasjon om barnebyen om en ukes tid 
  • brev fra barnebyen to ganger i året, med siste nytt om livet i barnebyen og hvordan det går med barna der

  • nyhetsbrev og vårt digitale magasin tilsendt per e-post. Der vil du kunne lese mer om at det nytter å hjelpe og resultatene av det du bidrar til

 

Av alle SOS-barnebyers innsamlede midler går:

0%
Til formålet
0%
Til innsamling
0%
Administrasjon