Oppfyll drømmene til barn over hele verden!

Bli fadder

Velg beløp per måned


Velg verdensdel

Bekele mistet begge foreldrene sine før han fylte to år.

En snill nabo tok seg av han, og sammen med hennes tre barn sov han på en madrass på gulvet. Dessverre strakk ikke økonomien til, og det var ikke mulig for naboen å skaffe nok mat til de fire barna. Bekele ble syk og underernært. I 2012 flyttet han inn i barnebyen i Jimma. I dag går Bekele i 4. klasse og er full av entusiasme. - Jeg er veldig god i biologi, fysikk, kjemi og matte. Og det er viktige fag for en atomfysiker, legger han til.

Skolens laboratorium har ikke tilgang til materialer, jeg vet ikke om noen som kan hjelpe meg. Det er også mange som tviler på at jeg kan oppnå min drøm i et så fattig land som Etiopia, sier Bekele.En gutt med store drømmer

Når Bekele ikke hjelper SOS-moren sin med husarbeid eller leker med SOS-søsknene sine leser han alt han kommer over av atomenergi, slik at han får en bedre forståelse for hva som kreves for å utvikle Etiopias strømforsyningsplan.

Men Bekele er litt bekymret, han får nemlig ikke tak i materiale til å bygge et modellkraftverk.

- Skolens laboratorium har ikke tilgang til materialer, jeg vet ikke om noen som kan hjelpe meg. Det er også mange som tviler på at jeg kan oppnå min drøm i et så fattig land som Etiopia, sier Bekele, som ikke kommer til å gi opp sin drøm så lett.

Vi heier på deg Bekele!!

Fordeling av fadderbidraget

Fordeling av fadderbidraget82 prosent av fadderbidraget går til formålet og 18 prosent til administrasjon og å skaffe nye midler. Informasjon om betaling og AvtaleGiro får du i faddermappen som blir sendt deg.

Les mer om fadderbidraget.

Når du blir fadder for et barn:

  • kan du glede deg til å få bilde og informasjon om fadderbarnet ditt om en ukes tid 
  • velger du selv hvor i verden du vil bidra
  • får du brev fra barnebyen to ganger i året, med siste nytt om fadderbarnet ditt og livet i barnebyen 
  • får du fire ganger i året vårt digitale magasin, hvor du kan lese mer om det arbeidet for verdens mest utsatte barn som du bidrar til

En ny start

Å komme til en SOS-familie er en ny start på livet. Foto-JensHonoreÅ komme til en SOS-familie er en ny start på livet. Foto-Jens Honore

Barna som får et nytt hjem i en SOS-familie har veldig ulik bakgrunn. Noen har blitt etterlatt allerede ved fødselen, noen har mistet mamma og pappa, mens andre har foreldre som ikke klarer å ta seg av dem. Felles for dem, er at SOS-familien blir starten på en ny del av livet.

Våre tema