Gå til hovedinnhold

Mistet mamma og pappa

Faren døde i en bilulykke og moren forlot dem. Fire år gamle kom tvillingene til SOS-barnebyer. Jentene sørget over det store tapet, holdt seg mye for seg selv og ville ikke leke med de andre. De fant trygghet kun i hverandre.

Å opparbeide tillit tar tid

Det tok tid før de klarte åpne seg og stole på at SOS-moren ikke kom til å forlate dem. Jentene som nå er åtte år har funnet sin plass i barnebyen, der de har den stabiliteten og omsorgen de trenger. De har gode og nære relasjoner til både den nye moren sin og de andre barna i familien.

I barnebyen får tvillingene vokse opp sammen, og er en støtte for hverandre. Foto: Nina RuudGita og Sunita liker å ha det gøy, og er veldig glade i å spøke med de andre barna. Selv om det noen ganger kan bli litt mye tull og tøys, ler SOS-moren.

SOS-moren vokste opp i en barneby

SOS-moren Dal Kumari Panthi har selv vokst opp i en SOS-familie, fordi hennes biologiske mor ikke klarte å ta vare på henne. Hun har selv følt på kroppen hvilken avgjørende betydning det å få omsorg fra en trygg voksenperson har.

Den nødvendige omsorgen

Dal ser på alle barna i familien som sine egne og behandler dem deretter.

-Jeg er helt sikker på at jentene vil bli selvstendige som voksne. Mitt håp for dem er at de skal få et godt liv med en trygg jobb, avslutter SOS-moren.

SOS-moren følger opp alle barna sine tett og hjelper blant annet til med skolearbeidet. Foto: Nina RuudSOS-moren følger opp alle barna sine tett og hjelper blant annet til med skolearbeidet. 

.

Av alle SOS-barnebyers innsamlede midler går:

0%
Til formålet
0%
Til innsamling
0%
Administrasjon