Meny Lukk

Mistet alt

Det siste Rupas mamma gjorde var å berge livet hennes.

Bli SOS-fadder

Velg månedlig beløp

Velg sted

Med kroppen beskyttet hun sin lille datter da jordskjelvet rammet Nepal. Men uten mamma ble livet snudd på hodet. Rupa var ett år da jordskjelvet rammet Nepal i 2015. Da skjelvet inntraff var hele familien hjemme.

Reddet av mamma

Moren, som hadde lært hvordan man skal opptre under jordskjelv, reagerte lynraskt og tok med seg det lille barnet og la seg under sengen, i håp om at den ville beskytte dem mot fallende gjenstander. Hun la seg beskyttende rundt Rupa. Da veggen ved sengen falt over dem, ble de fanget i ruinene.

Etter 18 timer ble de gravd frem. Da var moren allerede død av skadene. Men kroppen hennes hadde berget den lille jenta.

Umulig oppgave for faren

Faren overlevde, men hadde mistet alt. Å ta seg av Rupa, ble en umulig oppgave. Han måtte ta den tøffeste avgjørelsen han noen gang hadde tatt, å gi fra seg Rupa til SOS-barnebyer. For Rupa ble dette som å miste både mamma og pappa.

Du kan bidra til at flere barn som Rupa får en god oppvekst og den omsorgen de har behov for.

Bli SOS-fadder

Du utgjør en stor forskjell for barna ved å støtte med:

Snart sammen med pappa igjen

Noen ganger må foreldre ta vanskelige avgjørelser for barnas beste. For Rupas pappa var valget tøft, men det var for hennes skyld han valgte å gi henne trygghet og omsorg i SOS-barnebyer da han selv ikke kunne tilby dette. Nå jobber han hardt for å stable livet på beina igjen og skape en ny tilværelse for Rupa og seg selv. Om ikke lenge står det nye huset ferdig, og Rupa kan flytte hjem sammen med pappaen sin.

Rupa kommer til å fortsette i SOS-barnehagen, og ha kontakt med SOS-familien sin etter at hun flytter ut av barnebyen.

SOS-barnebyers arbeid i Nepal

  • Vi jobber med sårbare familier slik at de kan beholde omsorgen for barna sine
  • Barn som har mistet familiene sine eller har foreldre som ikke klarer å ta vare på dem, får vokse opp i en familie i barnebyene med en SOS-mor og søsken
  • Både barna i barnebyene og i lokalsamfunnet får tilgang til utdanning og medisinsk hjelp
  • Etter jordskjelvet i 2015 har SOS-barnebyer også bidratt med langsiktig hjelp i form av klær, gjenoppbygging av hus og skoler

81 prosent av inntektene går til formålet og 1 prosent til administrasjon og 18 prosent til å skaffe nye midler.

Fadderbidraget

81 prosent av inntektene går til formålet og 1 prosent til administrasjon og 18 prosent til å skaffe nye midler.

Våre tema