Gå til hovedinnhold

Noah er tre måneder. Mammaen gjør alt hun kan for at de skal overleve.

- Livet er vanskelig, sier Noahs mamma Babette (18). 

Foreldrene døde da Babette var liten. For fire år siden døde bestemoren også og Babette ble alene. Det lille huset manglet dør og var ikke trygt for en fjorten år gammel jente. Om nettene fryktet hun for voldelige menn. I tillegg regnet det inn gjennom taket. 

Skjulte graviditeten

Livet er så utfordrende at da Babette ble gravid med Noah, prøvde hun å skjule graviditeten, i frykt for å miste skoleplassen. Hun vet at utdanning er avgjørende for at lille Noah skal få muligheter og en bedre fremtid.  – Jeg var så fortvilet. Jeg visste heller ingenting om å ta vare på en baby, sier 18-åringen.

Støtte fra SOS-barnebyer 

Babette og Noah er en del av SOS-familieprogrammet i Zambia, som styrker familier i krise. I dag er huset reparert og de får mat og psykologisk støtte. Men de vil trenge støtte i mange år fremover, og de er ikke alene.   

Marit Bjørgen: - Det er mange som trenger hjelp.

– Det er så mange her som trenger hjelp, som ikke har kjærlighet og tilgang til mat og skole, sier Marit Bjørgen.

Hun har støttet SOS-barnebyer, både som ambassadør og fadder gjennom mange år. I april besøkte hun SOS-barnebyer i Zambia – Det er godt å se at det nytter å bidra, sier hun.

Marit Bjørgens sterke møte i Zambia

Hele livet har Marit Bjørgen kjempet for å bli best på ski. I april reiste hun til Zambia for å møte barn og unge som konkurrerer i en helt annen divisjon. Nemlig i kampen for en trygg oppvekst.

Som SOS-fadder får du:

Fadder for et barn

  • bilde og informasjon om fadderbarnet ditt om en ukes tid 
  • brev fra barnebyen to ganger i året, med siste nytt om fadderbarnet ditt og livet i barnebyen 
  • nyhetsbrev og vårt digitale magasin tilsendt per e-post. Der vil du kunne lese mer om at det nytter å hjelpe og resultatene av det du bidrar til

Fadder for en barnby:

  • bilde og informasjon om barnebyen du støtter om en ukes tid 
  • brev fra barnebyen to ganger i året, med siste nytt om livet i barnebyen 
  • nyhetsbrev og vårt digitale magasin tilsendt per e-post. Der vil du kunne lese mer om at det nytter å hjelpe og resultatene av det du bidrar til