Oppfyll drømmene til barn over hele verden!

Bekele mistet begge foreldrene sine før han fylte to år.

En snill nabo tok seg av han, og sammen med hennes tre barn sov han på en madrass på gulvet. Dessverre strakk ikke økonomien til, og det var ikke mulig for naboen å skaffe nok mat til de fire barna. Bekele ble syk og underernært. I 2012 flyttet han inn i barnebyen i Jimma. I dag går Bekele i 4. klasse og er full av entusiasme. - Jeg er veldig god i biologi, fysikk, kjemi og matte. Og det er viktige fag for en atomfysiker, legger han til.

Skolens laboratorium har ikke tilgang til materialer, jeg vet ikke om noen som kan hjelpe meg. Det er også mange som tviler på at jeg kan oppnå min drøm i et så fattig land som Etiopia, sier Bekele.En gutt med store drømmer

Når Bekele ikke hjelper SOS-moren sin med husarbeid eller leker med SOS-søsknene sine leser han alt han kommer over av atomenergi, slik at han får en bedre forståelse for hva som kreves for å utvikle Etiopias strømforsyningsplan.

Men Bekele er litt bekymret, han får nemlig ikke tak i materiale til å bygge et modellkraftverk.

- Skolens laboratorium har ikke tilgang til materialer, jeg vet ikke om noen som kan hjelpe meg. Det er også mange som tviler på at jeg kan oppnå min drøm i et så fattig land som Etiopia, sier Bekele, som ikke kommer til å gi opp sin drøm så lett.

Vi heier på deg Bekele!!

Fordeling av fadderbidraget

81 prosent av inntektene går til formålet og 1 prosent til administrasjon og 18 prosent til å skaffe nye midler.86 prosent av inntektene går til formålet og 1 prosent til administrasjon og 13 prosent til å skaffe nye midler. 

Les mer om fadderbidraget.

Når du blir fadder for et barn:

  • kan du glede deg til å få bilde og informasjon om fadderbarnet ditt om en ukes tid 
  • velger du selv hvor i verden du vil bidra
  • får du brev fra barnebyen to ganger i året, med siste nytt om fadderbarnet ditt og livet i barnebyen 
  • får du nyhetsbrev og vårt digitale magasin tilsendt per e-post. Der kan du lese mer om det arbeidet for verdens mest utsatte barn som du bidrar til