Gå til hovedinnhold

Du kan gi barn som Alina omsorg i egen familie. Bli SOS-fadder!

«Nå har den iskalde vinteren satt seg i veggene»

Russland er et av verdens kaldeste land. Nesten 20 millioner mennesker lever under fattigdomsgrensen. I et lite rom i en gammel leilighet utenfor St. Petersburg bor Katharina sammen med døtrene, Alina (2) og Helena (7). Kjøkken og bad deler de med to andre familier. Manglende isolering og råtne vinduskarmer gjør rommene nærmest ubeboelig når kulda setter inn.

Drømmen er en leilighet som er varm, et sted som de kan kalle sitt eget hjem.

- Når vinden blåser blir det veldig kaldt inne. Jeg er redd for at vi ikke har nok varmt tøy, sier Katharina. For å holde varmen om natten i den trekkfulle leiligheten sover hele familien sammen på en sovesofa. Over seg har de alt de har av klær og pledd. 

Drømmen er en leilighet som er varm, og hvor det ikke trekker kaldt. Et sted som de kan kalle sitt eget hjem.

Støtt familien til Katharina og familier i tilsvarende situasjon, bli SOS-fadder!

Slik støtter SOS-barnebyer familier i krise 

Barnefamilier som er i en sårbar situasjon får støtte slik at de kan beholde barna sine. Ved å styrke familier som står i fare for å gå i oppløsning og sikre at barna får et godt oppvekstmiljø, bidrar SOS-barnebyer til den beste investeringen - både for barna, og for samfunnet.

Familien til Katharina har fått støtte til varme klær og mat. De får også bistand til juridisk rådgivning slik at de kan søke om plass på venteliste for kommunal leilighet. I tillegg har familien fått tett oppfølgning fra psykolog for å skape rutiner og aktiviteter som styrker de som familie.

Fordeling av fadderbidraget

81 prosent av inntektene går til formålet og 1 prosent til administrasjon og 18 prosent til å skaffe nye midler.86 prosent av inntektene går til formålet og 1 prosent til administrasjon og 13 prosent til å skaffe nye midler. 

Les mer om fadderbidraget.

Når du blir fadder for et barn:

  • kan du glede deg til å få bilde og informasjon om fadderbarnet ditt om en ukes tid 
  • velger du selv hvor i verden du vil bidra
  • får du brev fra barnebyen to ganger i året, med siste nytt om fadderbarnet ditt og livet i barnebyen 
  • får du fire ganger i året vårt digitale magasin, hvor du kan lese mer om det arbeidet for verdens mest utsatte barn som du bidrar til