Gå til hovedinnhold

En mors verste mareritt

Den 8. november 2013 opplevde Nora en mors verste mareritt. Tyfonen Haiyan raserte byen de bodde i, og tok fra henne det aller kjæreste hun eide. Nå bygger Nora og familien hverdagen sin sakte men sikkert opp igjen.  

Les hele historien.

Av alle SOS-barnebyers innsamlede midler går:

0%
Til formålet
0%
Til innsamling
0%
Administrasjon

Derfor støtter vi barna:

Trine-Lise Olsen

Trine-Lise Olsen, skuespiller og komiker

«Jeg vet hvordan det er å komme til en familie som virkelig vil ha deg og kan gi deg kjærlighet og ta vare på deg. Jeg vet hvor ekstremt viktig det er for å bli det du skal være!»

Therese, støttespiller til SOS-barnebyer.

Therese, støttespiller

«Vi som voksne har en unik mulighet til å påvirke og gi barna våre noen verdier om hva de kan gi tilbake.»

Ingen var forberedt på tyfonens enorme styrke

Nora, mannen og de tre barna holdt seg innendørs. Plutselig kom vannet inn i huset, og det steg raskt. Familien prøvde desperat å komme så høyt opp de kunne, men til slutt nådde vannet dem.  

Nora tviholdt på de to yngste barna, mens mannen tok seg av eldstedatteren. Så ble alt mørkt. Huset kollapset og familien ble tatt av vannmassene.  
 
– Plutselig gled sønnen min ut av armene mine. Jeg holdt fremdeles min yngste datter fast. Men så kom et hustak flygende mot oss. Stemmen skjelver i det Nora fortsetter: – Jeg prøvde å redde henne, men klarte det ikke.  

Tiden etter tyfonen var ekstremt tøff. Skrekken satt igjen i kroppen og de visste ikke om de ville overleve. Huset deres var helt ødelagt, og gatene var fylt av gjørme og søppel. Nora og mannen hadde verken penger eller et sted å bo, og de var begge tynget av en altoppslukende sorg og smerte. 

Å finne de livløse barna sine er enhver forelders verste mareritt, og det knuste Nora.   

Den tøffe veien tilbake til et normalt liv 

Men menneskers evne til å overleve sorg er enestående. I dag går det bedre med Nora og familien hennes.   

Gjennom SOS-barnebyers familieprogram har fått støtte slik at de kunne bygge opp huset sitt igjen. Datteren Marilyn får det hun trenger for å kunne gå på skolen, og foreldrene får veiledning og støtte i omsorgsrollen. 

I 2016 fikk Nora og mannen enda en datter, Ronalyn. Nora kaller henne for «velsignelsen vår», og øynene hennes fylles med tårer når hun snakker om henne. – Hun har gitt meg livsgleden tilbake.  

Litt etter litt kommer hverdagen og livet på plass igjen for den lille familien. Takket være støtten de får, kjærligheten som holder dem sammen, og en mors uendelige styrke.   

Du kan hjelpe flere familier som Noras:

Play

Se Tiril Sjåstad Christiansens sterke møte med Nora

Slik jobber SOS-barnebyer etter naturkatastrofer

  • SOS-barnebyer har programmer over hele verden, og kan raskt sette i gang ulike nødhjelpstiltak.
  • Omsorg, beskyttelse og oppfølging av barn er hovedfokus.
  • SOS-barnebyer jobber alltid med å identifisere familiemedlemmer når barn er alene etter en katastrofe.
  • I mange tilfeller har nødhjelpsprogram ført til etablering av faste SOS-programmer som tilbyr langsiktig, alternativ omsorg til barn og unge som trenger det.