Gå til hovedinnhold
Play

Mistet mamma og pappa

Babu hadde ingen som tok vare på ham og levde på gaten i to år. Der ble han et lett offer for menneskehandlere.

Av alle SOS-barnebyers innsamlede midler går:

0%
Til formålet
0%
Til innsamling
0%
Administrasjon

Derfor støtter vi barna:

Trine-Lise Olsen

Trine-Lise Olsen, skuespiller og komiker

«Jeg vet hvordan det er å komme til en familie som virkelig vil ha deg og kan gi deg kjærlighet og ta vare på deg. Jeg vet hvor ekstremt viktig det er for å bli det du skal være!»

Therese, støttespiller til SOS-barnebyer.

Therese, støttespiller

«Vi som voksne har en unik mulighet til å påvirke og gi barna våre noen verdier om hva de kan gi tilbake.»

Slik jobber SOS-barnebyer mot menneskehandel

Noen av de største årsakene til menneskehandel er fattigdom og mangel på en trygg familie. Familien er nemlig barnets sikkerhetsnett. Når barn ikke har voksne som tar vare på dem, er de et lett bytte for menneskehandlere.

Derfor arbeider SOS-barnebyer for å minske risikoen for at barn er utsatte for menneskehandel gjennom å styrke sårbare familier slik at de kan ta godt vare på barna sine. Barn som ikke har noen familie, får et trygt hjem i en SOS-familie.

SOS-barnebyer arbeider i flere land for å redde barn fra slaveri, gjenforene dem med familien sin eller gi dem en SOS-familie. Barn som har vært utsatt for menneskehandel, har ofte store traumer og tilknytningsvansker, og får derfor tett oppfølging, mye omsorg og traumebehandling.

SOS-barnebyer jobber også politisk for å stoppe menneskehandel gjennom å endre regelverk i land der moderne slaveri er utbredt. Vi legger press på norske myndigheter til å jobbe aktivt internasjonalt for at FNs retningslinjer for barns rettigheter implementeres over hele verden.