Gå til hovedinnhold

Babu er 7 år. Han har opplevd mye vondt til tross for sitt korte liv.

Babu vokste opp i en familie som levde i fattigdom, og som tilhørte en av de laveste kastene i samfunnet. Moren døde og Babu ble han liggende tett inntil henne i flere dager før de ble funnet. Han var vitne til at morens livløse kropp ble båret ut, bort fra ham.

Les hele den sterke historien.

 

Av alle SOS-barnebyers innsamlede midler går:

0%
Til formålet
0%
Til innsamling
0%
Administrasjon

Derfor støtter vi barna:

Trine-Lise Olsen

Trine-Lise Olsen, skuespiller og komiker

«Jeg vet hvordan det er å komme til en familie som virkelig vil ha deg og kan gi deg kjærlighet og ta vare på deg. Jeg vet hvor ekstremt viktig det er for å bli det du skal være!»

Therese, støttespiller til SOS-barnebyer.

Therese, støttespiller

«Vi som voksne har en unik mulighet til å påvirke og gi barna våre noen verdier om hva de kan gi tilbake.»

Babu har opplevd mye vondt

Kort tid etter morens død, tok også faren hans sitt eget liv, i sorg over tapet av konen sin.

Levde på gaten

Babu hadde ingen som kunne ta var på ham og levde på gaten i to år. Der ble han et lett offer for menneskehandlere. De fanget den lille gutten og puttet ham i en sekk for å selge ham. De ble heldigvis de stoppet av en mistenksom politimann. Da Babu hørte dette, ropte og kjempet han for livet inni sekken og ble oppdaget.

Politiet fant raskt ut at den lille gutten ikke hadde noen familie og tok ham med til SOS-barnebyer. De lokale myndighetene besluttet at han kunne få bli der.

Da han kom dit var han fortsatt livredd, og turte ikke engang si navnet sitt. Han hadde levd under umenneskelige forhold på gaten i to år, og var full av sår og skrammer. Han sa ustoppelig: - Mamma elsker meg, mamma elsker meg.

Livsviktig omsorg

I barnebyen ble han en del av en SOS-familie, med en SOS-mor som er trygg i rollen og vet hvordan barn med traumer skal få hjelp. Hun overøste den redde, lille gutten med kjærlighet og ga ham gode, trygge rutiner fra morgen til kveld. Han ble fort veldig knyttet til den eldste søsteren og fikk dele rom med henne.

Sunn god, mat og omsorg har gjort at Babu er i dag en livlig og sterk liten gutt, med en tøff historie. Men historien hans er langt fra over.

Du kan gi flere barn som Babu en sjanse til å starte et nytt kapittel. Til å få et liv. Med langsiktig og livsviktig omsorg.

Din støtte utgjør en stor forskjell!

Play

Mistet mamma og pappa

Babu hadde ingen som tok vare på ham og levde på gaten i to år. Der ble han et lett offer for menneskehandlere.

Slik jobber SOS-barnebyer mot menneskehandel

Noen av de største årsakene til menneskehandel er fattigdom og mangel på en trygg familie. Familien er nemlig barnets sikkerhetsnett. Når barn ikke har voksne som tar vare på dem, er de et lett bytte for menneskehandlere.

Derfor arbeider SOS-barnebyer for å minske risikoen for at barn er utsatte for menneskehandel gjennom å styrke sårbare familier slik at de kan ta godt vare på barna sine. Barn som ikke har noen familie, får et trygt hjem i en SOS-familie.

SOS-barnebyer arbeider i flere land for å redde barn fra slaveri, gjenforene dem med familien sin eller gi dem en SOS-familie. Barn som har vært utsatt for menneskehandel, har ofte store traumer og tilknytningsvansker, og får derfor tett oppfølging, mye omsorg og traumebehandling.

SOS-barnebyer jobber også politisk for å stoppe menneskehandel gjennom å endre regelverk i land der moderne slaveri er utbredt. Vi legger press på norske myndigheter til å jobbe aktivt internasjonalt for at FNs retningslinjer for barns rettigheter implementeres over hele verden.