Solsikkeaksjonen

Solsikkeaksjonen er en aksjon der elevene gjennom ulike aktiviteter lærer om egen påvirkningskraft og at de kan utgjøre en forskjell. Skoler som samler inn penger til støtte for SOS-barnebyers arbeid, bidrar til at barn som er alene får omsorg, beskyttelse og et trygt hjem.

Bli med og forandre ved å være noe for andre
Ingen barn skal vokse opp alene og alle barn har rett til en familie. Akkurat som et lite solsikkefrø trenger næring og solas kjærlighet for å gro og blomstre, trenger barn god omsorg for å utvikle sine iboende evner og bli ressurssterke voksne. 

Koronapandemien
Nå i disse dager hvor koronapandeminen sprer seg med full kraft verden over, er vi sterkt bekymret for barn og familier som allerede lever i svært sårbare livssituasjoner. Her kan dere lese mer om hvorfor pandemien kan bli ekstra alvorlig for barn i det sørlige Afrika. 
SOS-barnebyer er tilstede i disse områdene og vi vet det vil være behov for langsiktige tiltak.

Digitale innsamlingsmuligheter
Vi oppfordrer alle som har mulighet til å gjøre en innsats og støtte arbeidet til SOS-barnebyer i denne krevende tiden. Det er mulig å gjennomføre digitale innsamlinger ved å opprette digitale fadderskap eller en digital aksjosside. Vi har også et eget vippsnummer for skoler #24000. Her kan vi også opprette en egen bruker for skolen. Ta kontakt om det er ønskelig så setter vi det opp for dere.

Forslag til aktiviteter

 

Les mer om våre formål og tilhørende skolemateriell

 

Spørsmål?

Ta kontakt med rådgiver Rikke Soligard på e-post: rikke.soligard@sos-barnebyer.no eller mobil: 40 24 00 30.